Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεχίζεται και φέτος το Πρόγραμμα Προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών μετά την επιτυχία της περυσινής πιλοτικής εφαρμογήςΠερισσότερους από 180 πυροσβέστες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθεί κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου η χώρα μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προ-εγκατάστασης πυροσβεστών που θα υλοποιηθεί και φέτος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM).

Πρόκειται για αποστολές πυροσβεστών από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα εδρεύουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αρχαία Ολυμπία, με στόχο -όπως και πέρυσι- να παρέχουν συνδρομή στους Έλληνες συναδέλφους τους στην κατάσβεση πυρκαγιών, καθώς και να ανταλλάξουν μαζί τους τεχνογνωσία.

H προετοιμασία για την υποδοχή των Ευρωπαίων πυροσβεστών έχει ήδη ξεκινήσει, με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των Διοικητικών Συνδέσμων που λαμβάνει χώρα από χθες στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.  

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Προεγκατάστασης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά πέρυσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με συμμετοχή πυροσβεστών από έξι χώρες: Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ρουμανία, Φινλανδία.

Η επιτυχία του πιλοτικού αυτού Προγράμματος (Pre-positioning Pilot Project) -έμπρακτη απόδειξη της αξίας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης- αναγνωρίστηκε ομόφωνα στη συνάντηση Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες, γεγονός που οδήγησε σε απόφαση για συνέχιση, αλλά και επέκτασή του. Έτσι, φέτος εκτός από τη χώρα μας, Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα εγκατασταθούν ακόμη στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Παράλληλα, η χώρα μας αποτελεί από πέρυσι κόμβο (hub) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU στην ευρύτερη Νότιο-ανατολική Μεσόγειο.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Εδώ δεν μπορείτε να "προεγκαταστείσετε" δασκάλους στα νησιά, θα φέρετε ξένους να σβήσουν τις δικές μας φωτιές;
  Γιατί δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σβήνουμε μόνοι μας τις δικές μας φωτιές;
  Γιατί μας οδηγείτε σε ένα αδιέξοδο εξάρτησης από τους "έξω";
  Γιατί εξανδραποδίζετε αυτόν τον λαό;
  Πότε στο παρελθόν ο ελληνικός λαός δεν υπερασπίστηκε τη φύση της πατρίδας του;
  Πότε στο παρελθόν ο λαός που καλύτερα από τον οποιοδήποτε γνωρίζει τα δάση του, δεν έτρεξε πρώτος για να υπερασπιστεί την φυσική του δημόσια περιουσία;
  Δεν θέλετε δημόσιο πλούτο, δημόσια περιουσία, δεν θέλετε καν λαό, θέλετε μόνο καταναλωτές, υπήκοους και οπαδούς βολεμένους στα κομματικά υποκαταστήματα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε γραφικέ που γελούν όλοι μαζί σου έλεος για όλα έχεις άποψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.