Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για τρίτη ημέρα ψηφίζουν οι Τούρκοι πολίτες στη Θεσσαλονίκη



Οι κάλπες των τουρκικών εκλογών έχουν ανοίξει για τους Τούρκους υπηκόους, που ζουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουν στηθεί κάλπες σε τέσσερις πόλεις, στην Αθήνα, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη η κάλπη έχει στηθεί στο Τουρκικό Προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι Τούρκοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία αλλά και σε ένα μέρος της Θεσσαλίας, που οριοθετείτε ως περιφέρεια ευθύνης του προξενείου της Θεσσαλονίκης προσέρχονται προκειμένου να ψηφίσουν για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, όπως συμβαίνει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από το περασμένο Σάββατο και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των ψηφοφόρων, περιλαμβάνονται σε αυτόν περίπου 800 άτομα εκ των οποίων έχουν ψηφίσει ήδη 80.

Μέσα στο εκλογικό τμήμα είναι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων. Οι ψηφοφόροι βλέπουν δύο ψηφοδέλτια, στο ένα είναι τα ονόματα και τα πρόσωπα των τεσσάρων υποψήφιων των προεδρικών εκλογών και το άλλο ψηφοδέλτιο των κομμάτων για τη συγκρότηση του τουρκικού κοινοβουλίου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.