Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Νεκρά ψάρια στην τάφρο της Σίνδου



Συναγερμός σήμανε στην Δυτική Θεσσαλονίκη από δεκάδες νεκρά ψάρια που εντοπίστηκαν στην απόληξη της τάφρου της Σίνδου, στην απορροή της στον Θερμαϊκό Κόλπο, με τις αποκρουστικές εικόνες να σημειώνονται ακριβώς στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Κάτοικοι της Σίνδου εντόπισαν δεκάδες νεκρά ψάρια στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού. Ενημέρωσαν τις αρχές καθώς ανησυχούν για τα ποια μπορεί να είναι τα αίτια του φαινομένου, που ωστόσο, όπως μαρτυρούν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή Natura.

Η εικόνα είναι θλιβερή. Δεκάδες νεκρά ψάρια εγκλωβισμένα, ανάμεσα σε πλαστικά απορρίμματα, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού στη Σίνδο, και συγκεκριμένα στην έξοδο του καναλιού απορροής προς τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας Εχεδώρου Φύσις που εθελοντικά δραστηριοποιείται για την προστασία της περιοχής η οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Η περιβαλλοντική ομάδα ελπίζει τα νεκρά ψάρια να σταθούν η αφορμή ώστε να γίνει μια μεγάλη αυτοψία για τα αποστραγγιστικά κανάλια που καταλήγουν στη θάλασσα του Θερμαϊκού.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Με τις πολλές βροχές που έκανε τελευταία, έπεσε καθαρό νερό στο ποτάμι και τα ψάρια δε το αντέχουν. Έχουν συνηθίσει στα μολυσμένα νερά από τις βιομηχανίες και από τα φυτοφάρμακα των γεωργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.