Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Ο σύμβουλος του βασιλιά'' - Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάκη Τσίτα



Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα "Ο σύμβουλος του βασιλιά". 
Πρόκειται για βιβλίο που αφορά "παιδιά µικρά µε µεγάλη φαντασία, αλλά και νέους γονείς µε πολλή όρεξη!"

Περιγραφή βιβλίου
Μια φορά κι έναν καιρό εµφανίστηκε ένας άνθρωπος που είχε την ικανότητα να δίνει τη σωστή απάντηση για οποιοδήποτε θέµα. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς της χώρας τον ονόµασε Σοφό, τον έκανε επίσηµο σύµβουλό του και τον πήρε µαζί του στο παλάτι. Και στην αρχή όλα κυλούσαν ωραία και καλά κι ήταν όλοι χαρούµενοι. Λίγο καιρό όµως µετά τα πράγµατα άρχισαν να αλλάζουν, ο σύµβουλος έκανε το ένα µεγάλο λάθος µετά το άλλο... Μα τι συνέβαινε στ’ αλήθεια;
Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήµερα ή και αύριο...
Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, µάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάµεσα στα παραµύθια και στην αλήθεια. ∆ρόµο παίρνουν και δρόµο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσµου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εµείς καλύτερα!
Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τον συγγραφέα.

Η ταυτότητα του βιβλίου
Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
Εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου
Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες
ISBN: 978-618-03-3562-0
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 27/04/2023

Ο Μάκης Τσίτας
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού για το βιβλίο Index (2006-2011). Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Έργα του σκηνοθέτησαν η Ρούλα Πατεράκη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η Τατιάνα Λύγαρη (Θέατρο Το Τρένο στο Ρούφ, viva.gr), η Έρση Βασιλικιώτη («Θέατρο των Καιρών»), η Σοφία Καραγιάννη (Θέατρο «Vault»), ο Προμηθέας Αλιφερόπουλος (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η Taru Makela (Christine and Goran Schildt Foundation, Φινλανδία), ο Alexandru Mazgareanu (Θέατρο «Nottara», Ρουμανία).
Στίχους του μελοποίησαν ο Γιώργος Σταυριανός, ο Τάκης Σούκας, η Τατιάνα Ζωγράφου και ο Νίκος Βασιλείου και τραγούδησαν οι Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Μίλτος Πασχαλίδης, Alex Sid, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Παρίσσης, Σοφία Παπάζογλου, Θεοδώρα Τζίτα, Νεφέλη Φασούλη, Ηρώ Μπέζου.
Έχει εκδώσει 29 βιβλία για παιδιά και 5 για ενήλικες με τελευταίο τη νουβέλα Πέντε στάσεις (εκδ. Μεταίχμιο, 2020).
Για το μυθιστόρημά του Μάρτυς μου ο Θεός έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Μάρτυς μου ο Θεός κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.