Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμβασιοποιήθηκε το έργο: «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας»



Στο Δημαρχείο Παιονίας την Τετάρτη 3 Μαίου ο κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης με την ιδιότητα του Δημάρχου Δήμου Παιονίας και ο κ. Σπρίτος Νικόλαος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ALMO ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε. δ.τ. ALMOTEK I.K.E., υπέγραψαν την σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας» προϋπολογισμού 437.109,29€ και συνολικής δαπάνης 362.619,11€.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο - ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021, με 264.000,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού.

Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού, να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με δήλωση του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπλαση της Κούπας θα ωφελήσει την επισκεψιμότητα της ευρύτερης περιοχής και ότι είναι ιδιαίτερα θετικό πως το έργο συμπίπτει με την ένταξη της Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.