Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεση απειλή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Αξό Γιαννιτσών από εταιρεία διαχείρισης δανείων



Με πλειστηριασμό απειλείται από fund, ακίνητο 100 τ.μ. που αποτελεί την πρώτη κατοικία δανειολήπτη στην Αξό Γιαννιτσών, εάν ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 30/5 το υπόλοιπο του δανείου!

Η εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων CEPAL απειλεί ότι θα βγάλει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία 100 τ.μ. στην Αξό, εάν ο ιδιοκτήτης-δανειολήπτης Μ.Β. δεν αποπληρώσει άμεσα μέχρι την Τρίτη 30/5, το υπόλοιπο του δανείου που έλαβε αρχικά από την Εμπορική Τράπεζα (που μετέπειτα εξαγοράσθηκε από την ΑΛΦΑ Τράπεζα) και σήμερα μεταβιβάσθηκε και βρίσκεται τιτλοποιημένο στα χέρια της παραπάνω εταιρεία διαχείρισης και που αντιστοιχεί περίπου σε 70.000€!

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο συγκεκριμένος δανειολήπτης αλλά και κανένα φυσικό πρόσωπο μικρών ή μεσαίων εισοδημάτων, αυτό το τεράστιο ποσό είναι αδύνατο να το συγκεντρώσει και μάλιστα σ' ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κι έτσι ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος να βρεθεί αυτός και η οικογένειά του στον δρόμο.

Πάγωμα της διαδικασίας πλειστηριασμού, με μια λογική μακροχρόνια ρύθμιση με χαμηλές αντίστοιχες των πραγματικών εισοδημάτων δόσεις, είναι το ζητούμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις «κόκκινων» δανείων (ο χαρακτηρισμός "στρατηγικοί κακοπληρωτές" για ανθρώπους που πραγματικά έχουν οικονομική αδυναμία, είναι μια εφεύρεση να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα), ώστε να δοθεί η δυνατότητα και ο δανειολήπτης να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του έχοντας μια ακόμη ευκαιρία και η πρώτη του κατοικία να σωθεί από τις εταιρείες-αρπακτικά, που δρουν και λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ασύδοτα, όπως τους επιτρέπεται από το σχετικά πρόσφατο νομικό πλαίσιο που θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση, με την κατάργηση της προστασίας της α' κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Πηγή: a-pella.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Η ΝΔ ,είναι υπεύθυνη για την ασυδοσία που έχουν τα κοράκια. Το ίδιο και ο Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχισαν τα ...οργανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπεινα οργανωθουμεθα μασ παρουν τα σπιτια μασ θα πετηχουμε μονο να ειμαστε ολοι μαζι τωρα να ξυπνησουμε επιτελουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα τα πάρουν όλα γιατί αυτό είναι το σχέδιο τους ,και θα τα δώσουν σε μια νύχτα στους λαθρες που έφεραν στην Ελλάδα ,αυταααααα τα ολίγα για όσους ακόμη κοιμούνται και ονειρεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 700 χιλ. Πληστιριασμοι Α' κατοικίας.
    Καμία προστασία.
    Κούλη μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μας πατήσουν σαν τα σκουλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί να έχει ο κύριος κόκκινο δάνειο?Εγώ που πληρώνω και στερουμε είμαι χαζός?Κάποιοι την έχουν βρει έχουν πάρει τα δάνεια και δεν δώσανε ποτέ μια δραχμή με σκοπό να τους τα χαρίσουν Γιατί αυτός αν δώσει 20000 θα τον πούνε και ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάνω από 40 % έχει η ΝΔ στο νομό δεν πειράζει μην παραπονιέστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.