Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεοδώρα Τζάκρη: «Μήνυμα νίκης από την Έδεσσα» (φωτο)



Την προεκλογική της ομιλία στην Έδεσσα, στον ασφυκτικά γεμάτο Πολυχώρο των Καταρρακτών, πραγματοποίησε χθες η υπ. Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα προχωρήσει άμεσα τις πρώτες 50 μέρες η προοδευτική κυβέρνηση με επικεφαλής της τον Αλέξη Τσίπρα που θα αφορούν:
1. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.
2. Τη ρύθμιση σε 120 δόσεις του χρέους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.
3. Την ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη.
4. Την ενίσχυση του εισοδήματος.
5. Τη μείωση του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων.
6. Την υγεία.
7. Την εκπαίδευση.
8. Την αγροτική παραγωγή.

Ειδικότερα για την Πέλλα η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-που εστιάζει σε δέκα τομείς:
1. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.
2. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών.
3. Ανέγερση σύγχρονων δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.
4. Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου στην Έδεσσα.
5. Επανασύσταση του καταργηθέντος τμήματος ΑΕΙ στην Έδεσσα και δημιουργία των 5 μεταλυκειακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα.
6. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.
7. Δημιουργία Αγροτοδιατροφικού Πάρκου στην Πετριά για την εγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα.
8. Σύσταση τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με την πύλη εξόδου προς το Βορά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας (Άγιος Αθανάσιος - Καϊμάκτσαλαν - λίμνη Βεγορίτιδα - Έδεσσα, λουτρά Πόζαρ, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας).
9. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, καθαρισμός του Λουδία και της Τάφρου 66.
10. Επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.
Σημεία της ομιλίας της κ. Τζάκρη:
Στις 21 Μαΐου η Έδεσσα Πρώτη στην Πέλλα και Πρώτη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, θα φέρει αποτέλεσμα που θα το ζηλεύει ακόμη κι η Θεσσαλονίκη. Θυμηθείτε που σας το λέω, θα ακουστεί παντού ότι η Πόλη αυτή αποτελεί κάστρο της δημοκρατικής παράταξης. Σήμερα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω όταν όλοι οι τόποι καλούνται πια να αποδείξουν ότι είναι με τους Έλληνες κι όχι με την μικρή παρέα συμφερόντων της ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ,  όπως τους έλεγε η αξέχαστη Φώφη Γεννηματά. Αυτοί έχουν λόγους που επιμένουν να κρατάνε στο Μέγαρο Μαξίμου τον ίδιο άνθρωπο. 
Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα στις πρώτες 50 μέρες προχωρά: 
1.-Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.  Θέλω να επισημάνω ότι 
α) Η πρόταση μας για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους είναι ένα προαπαιτούμενο της προγραμματικής σύγκλισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Κι αυτό ετέθη ρητώς.
β) Ομοίως η πρώτη πράξη της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι η τρίμηνη αναστολή όλων των πλειστηριασμών Α’ Κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ μέχρι να ανασυνταχτούν τα νομικά εργαλεία. 
γ) Η συμμετοχή στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα είναι υποχρεωτική για τις τράπεζες, τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Γιατί διαφορετικά θα  ακυρώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, αν δεν προσέλθουν. Άρα, αντίθετα απ’ ότι συνέβη με τον εξωδικαστικό μηχανισμό Μητσοτάκη, όπου η συμμετοχή του πιστωτή είναι προαιρετική, οι τράπεζες, τα funds και οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων θα κάθονται υποχρεωτικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και σε περίπτωση διαφωνίας ως προς το περιεχόμενο της ρύθμισης υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής του δανειολήπτη στο Δικαστήριο που θα του δίνει  την ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος.
δ) Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα, η οποία θα δίνει δύο δυνατότητες. 
Πρώτη δυνατότητα: Μεγάλο κούρεμα έως και 60% και σύντομος χρόνος αποπληρωμής (έως 10 έτη)  
Δεύτερη Δυνατότητα: Κάλυψη της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και αποπληρωμή σε μακρό χρόνο έως 35 χρόνια. Θα υπάρχει δε δυνατότητα επιδότησης της δόσης με εισοδηματικά κριτήρια.
ε)  Ειδική πρόβλεψη για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο). Έχουμε καταγεγραμμένους 70.000 δανειολήπτες ελβετικού φράγκου που έχουν χρυσοπληρώσει το σπίτι τους τρεις φορές πάνω και το χρωστούν ακόμη. 
2.-Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και με 120 δόσεις για την πληρωμή του υπολοίπου.
3.- Στην ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη που προβλέπει 
α) Αύξηση της επιδότησης για νέες και νέους και νέα ζευγάρια από 24έως 44 ετών. 
β) Έλεγχο της δραστηριότητας βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου RBNB δηλαδή) και ενίσχυση της μακροχρόνιας.
γ) Προσφορά οικονομικά προσιτών κατοικιών μέσω της τράπεζας στέγης που θα συσταθεί.
4.- Η νέα κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του εισοδήματος με
α) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα
β) Άμεση αύξηση των μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 10%.
γ) Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
δ) Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019: πλήρως για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια. Τονίζεται εδώ ότι οι αυξήσεις που χορηγήθηκαν φέτος στις συντάξεις από 1/1/23 είναι νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
ε) Αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 € για όλους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
στ) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
5.- Παρεμβαίνουμε στο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων με
α) την θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην ενέργεια, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής και λιανικής
β) Την άμεση φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στον τομέα των παρόχων ενέργειας και των διυλιστηρίων.
γ) Προστατεύουμε από τις αποκοπές ρεύματος τους ευάλωτους καταναλωτές.
δ) Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%. Όσοι τα θεωρούν υπερβολικά όλα αυτά τι λένε για την είδηση ότι προχθές το Κυπριακό υπουργικό Συμβούλιο θέσπισε μηδενικό  ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Το διάταγμα αφορά στις παραδόσεις ψωμιού, γάλακτος, αυγών, παιδικών τροφών και παιδικών πανών, όπως και στα προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και στις πάνες ενηλίκων. Κι η Κύπρος όπως όλοι γνωρίζουν έχει σαφώς ψηλότερους μισθούς κι εισοδήματα. Ίσως δεν μετράνε κι αυτοί καλά όπως είπε ο κ Μητσοτάκης για την είδηση που ήρθε από τον ΟΟΣΑ ότι στην Ελλάδα οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 7,5% παρά την ονομαστική τους αύξηση χάρη στον πληθωρισμό και την αισχροκέρδεια Γεωργιάδη.
ε) Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, στην βενζίνη και στο φυσικό αέριο) στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
α) Επαναφέρουμε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα Νοσοκομεία και τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα νοσοκομεία
β) Μονιμοποιούμε άμεσα το προσωπικό που έδωσε τη μάχη με την πανδημία.
γ) Αυξάνουμε τον εισαγωγικό μισθό των γιατρών στις 2.000 ευρώ και, αναλογικά, τους μισθούς νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
δ) Αυξάνουμε την χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ.
ε) Ενισχύουμε στοχευμένα τα περιφερειακά νοσοκομεία με νέες ειδικότητες και κάνουμε και πάλι την υγεία δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλους. Γιατί η υγεία είναι τόσο πολύτιμη που είναι δικαίωμά σου να την έχεις.
στ) Ειδικά για την Έδεσσα η διακύβευση είναι αν θα έχει καν νοσοκομείο, μιας κι είναι κοινό μυστικό στην Αθήνα ότι τυχόν επανεκλογή τους δεν θα αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα. Για την Έδεσσα η πρόβλεψη τους είναι ότι της φθάνει να έχει ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας. Αυτό και μόνο συνιστά αυτοτελή λόγο καταψήφισης της ΝΔ.

Η αποψινή συγκέντρωση και η ξεχωριστή τιμή που μου επιφυλάξατε δεν έχει μόνο το νόημα μιας ακόμη προεκλογικής συνάντησης φίλων. 
Από την Έδεσσα ξεκίνησε η δική μας έφοδος προς τον ουρανό. 
Η Έδεσσα των ορμητικών νερών αρμοδίως ανήγγειλε ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Η Έδεσσα αρμοδίως ανήγγειλε πως το 2023 οι κερασιές θα ανθίσουν και πάλι!
Η Έδεσσα το δημοκρατικό προπύργιο δείχνει τον δρόμο σε όλη την Πέλλα, αρμοδίως ως επάξια πρωτεύουσα!
Θύμισε τι σημαίνει Αλλαγή, τι σημαίνει δημοκρατική πλειοψηφία και πως η νίκη είναι στο χέρι του λαού. Ποια είναι η θέση όσων καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του και τον αδίκησαν; Μα που αλλού Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το χέρι θα ρίξει ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Άγρυπνο το μάτι του λαού θα εγγυηθεί την διαφάνεια και την ομαλότητα των εκλογών.  
tzome 
 Ολόκληρη η ομιλία:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment