Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Ο Τέταρτος Τοίχος'', το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή - Μια ιστορία αντίστασης και υποταγής


Το νέο μυθιστόρημα της συντοπίτισσάς μας (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα) συγγραφέως Έλενας Χουσνή "Ο Τέταρτος Τοίχος" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Κύφαντα". 
Όπως σημειώνει η ίδια "ο Τέταρτος Τοίχος είναι μια ιστορία αντίστασης και υποταγής, που επιχειρεί να περιγράψει αυτή την τραμπάλα την οποία, νομίζω ότι ζούμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια", προσθέτοντας: "Την υποταγή σε συνθήκες που μας ξεπερνούν και δεν προλαβαίνουμε ή δεν θέλουμε να αναλύσουμε και να ακτινογραφήσουμε και ταυτόχρονα την διάθεση να μην υποκύψουμε. Ένα αντιφατικό δίδυμο που μας οδηγεί σε μια συνθήκη εξοντωτική που δεν ξέρω αν μπορούμε να διαχειριστούμε και πως. Και πάντως είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε με καθαρό μυαλό και ακονισμένα τα βέλη μας την στιγμή που η καθημερινότητα μας καταρρακώνει. Αυτή είναι η αγωνία του «Τέταρτου Τοίχου». Ιδωμένη μέσα από τον κόσμο της τέχνης που αναζητά να ξαναβρεί τον εαυτό της."

"Τον εγκλεισμό σε νόρμες, συμβατικότητες, εξευτελισμούς, υποχωρήσεις, τον κουβαλάμε μέσα μας..."
«Όχι, δεν νιώθω κλειστοφοβία, δεν αισθάνομαι παγιδευμένη στο τούνελ χωρίς έξοδο. Νιώθω απόλυτη ηρεμία, η βεβαιότητα της μη εξόδου με τροφοδοτεί με δύναμη ν’ ανακαλύψω τις διαδρομές ξανά, ν’ αποτινάξω τον ομοιογενή χαρακτήρα τους, να τους δώσω εγώ οντότητα, φύση, αισθητική και στο τέλος, όχι την προσμονή της εξόδου αλλά τη μαγεία του πάντα έγκλειστου εαυτού μας. Γιατί ο Μπέκετ αυτό μου λέει. Πως τον εγκλεισμό σε νόρμες, συμβατικότητες, εξευτελισμούς, υποχωρήσεις, τον κουβαλάμε μέσα μας. Εκεί είναι το τούνελ. Κι αν θες, μείνε μέσα του. Αν δεν θες, γκρέμισέ το»… (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Η Έλενα Χουσνή
Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε στην Πέλλα ενώ σήμερα ζει στη Σάμο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ως  Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου ενώ σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου. 
Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά συλλογικά έργα. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «Στα άδυτα.. των δυτών» από τις εκδόσεις Δίαυλος ενώ τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) . To 2016 εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο της «Χρυσή Εκδίκηση» από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησαν «Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα» (2017), «Καταραμένες Πολιτείες» (2018), «Κλίμακα F» (2019), «Παγωμένο Νερό» (2020), «Τι κάνεις ρε;» σε συνεργασία με τον Άντυ Βρόσγο (2021) και «Τέταρτος Τοίχος» (Μάιος 2023).  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.