Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομιλία Π. Ζαρογουλίδη στον πεζόδρομο Γιαννιτσών: Νέα προοπτική για την Ελλάδα & την Πέλλα με το ΠΑΣΟΚ (βίντεο)



Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στα Γιαννιτσά, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Μαϊου, στις 8.30 το βράδυ, στον πεζόδρομο (πλατεία ΕΠΟΝ), ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πέλλα, Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συμπορευτούν στον αγώνα "για να αλλάξουμε την χώρα δημιουργώντας νέα αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα και την Πέλλα, με σαφή στόχο την νέα γενιά και σεβασμό στους μεγαλύτερους, καλύπτοντας την εργασιακή ανασφάλεια, δημιουργώντας μόνιμους μηχανισμούς κοινωνικής αναδιανομής που θα καταργούν την πελατειακή σχέση με το πολιτικό σύστημα", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Με κεντρικό σύνθημα "πάμε να αλλάξουμε το παράδειγμα, πάμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον τόπο μας", ο κ. Ζαρογουλίδης, στην ομιλία του παρουσίασε τους λόγους της καθόδου του στις εκλογές, όσο και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. 

Σημεία της ομιλίας
"Βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσά σας, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η πολιτική μπορεί να παράγει λύσεις τηρώντας βασικές αξιακές αρχές: 
Ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί ισότιμοι- έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις  
Ότι για όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να εξασφαλιστεί ισότιμο δικαίωμα στην Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια και τον σεβασμο στην Αξία της Προσωπικότητας τους 
Ότι η συμμετοχή όλων μας στην αναπτυξιακή προσθετική αξία της χώρας είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας μέσα από την πρόσβασή σε θέσεις εργασίας σε Νέες τεχνολογίες με Διαύγεια και Αξιοκρατία  
Ότι η καθολική κάλυψη των βασικών μας αναγκών σε Υγεία - Παιδεία - Κοινωνική μέριμνα και Κράτος Δικαίου αποτελούν το μέσο για την επίτευξη της επιθυμητής ευζωίας στην κοινωνία. 
Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου: 
ως φορέας των κοινωνικών διεκδικήσεων 
ως εκφραστής του εργατικού κινήματος
ως αγγελιοφόρος των αγροτικών ενώσεων
ως εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος 
ως διεκδικητής του κοινωνικού Κράτους πρόνοιας   
Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά είναι ταυτόσημο με την Ανατροπή, την Αλλαγή παραδείγματος τον ορθολογισμό, την σοβαρότητα, την συνέπεια στην πολιτική ευθύνη και αυτό το απέδειξε αναλαμβάνοντας ένα πολιτικό βάρος μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε!!! 
Τοποθετούμαστε απέναντι σε όλους αυτούς: 
-που επικήρυξαν την δημοκρατία, που υπονόμευσαν την αξιοκρατία και ακύρωσαν την διαφάνεια 
-που μετετρεψαν την πολιτική ζωή του τόπου σε Φαρ Ουέστ
-που επιθυμούν ακόμα και σήμερα ένα κράτος λάφυρο και ορδές εξαθλιωμένων πολιτών, 
όταν η δική μας παράταξη κλήθηκε νά πάρει αποφάσεις, το έπραξε υπεύθυνα αποδεικνύοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι για βαθιές τομές και κυρίως αποφασισμένοι να αλλάξουμε το Κράτος διορθώνοντας και δικές μας παθογένειες εξελίσσοντας το Κράτος Αλλάζοντας την χώρα:
Θεμελιώνοντας τον ΑΣΕΠ 
Παρουσιάζοντας την “Διαύγεια”
Εισάγοντας τον “Οικονομικό Εισαγγελέα”
Θεμελιώνοντας την Ψηφιακή εποχή 
Εγκαινιάζοντας την Πράσινη Οικονομία 
Ιδρύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τα έργα μας έχουν αφήσει ανεξίτηλο ίχνος Πολιτισμού, Υπευθυνότητας και καθήκοντος απέναντι στον ελιτισμό της κυβέρνησης 
Αυτή την κυβέρνηση που προτίμησε να δεσμεύσει δημόσιους πόρους για να παρακολουθεί πολιτικούς της αντιπάλους αντί να παρακολουθεί το Σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας πάνω στο οποίο ταξίδευαν τα παιδιά μας!
Όταν με κοινωνική αναλγησία αποπειράθηκε να επιμερίσει με επιχειρηματολογία γενικής ευθύνης και λογική μέσων όρων την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών -καταλήγοντας στο έλα μωρέ «όλοι φταίνε».
Στην οικονομική ζωή του τόπου η κατανομή των βαρών και της ανάπτυξης στην κοινωνία ήταν και παραμένει άδικη.
Στις εκλογές της 21ης Μαΐου επιλέγουμε ανάμεσα στην δικαιοσύνη ή την εκμετάλλευση
Την Αναπτυξιακή προοπτική ή υποδούλωση.
Στο ΠΑΣΟΚ στοχεύουμε ξανά στην αποκέντρωση, επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία και σε μια πραγματική Αγροτική πολιτική με σύγχρονα πρότυπα με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους 
Η χώρα μας δυστυχώς εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καταστροφικών δαπανών για την υγεία ανάμεσα τις χώρες του ΟΟΣΑ: φτάνει το 9,7% των νοικοκυριών. Οι δαπάνες άνω του 20% του εισοδήματος για ιατροφαρμακευτικές ανάγκες είναι το όριο των επονομαζόμενων "καταστροφικών δαπανών". Έτσι αποκαλούνται διεθνώς οι δαπάνες υγείας οι οποίες τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού και μπορούν να το σπρώξουν στη φτωχοποίηση 
Φίλοι και φίλες, από αυτό εδώ το βήμα σήμερα σας καλώ να συμπορευτείτε στον αγώνα για να αλλάξουμε την χώρα δημιουργώντας νέα αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα και την Πέλλα 
Με σαφή στόχο την νέα γενιά και σεβασμό στους μεγαλύτερους.  
Καλύπτοντας την εργασιακή ανασφάλεια, δημιουργώντας μόνιμους μηχανισμούς κοινωνικής αναδιανομής που θα καταργούν την πελατειακή σχέση με το πολιτικό σύστημα.
Πάμε να αλλάξουμε το παράδειγμα. 
Πάμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον τόπο μας. 
Στις 21 Μαΐου Αλλάζουμε εποχή μπαίνουμε σε Νέα Πορεία & ξαναγράφουμε Ιστορία 
Καλό μας αγώνα!!!"
zargi
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.