Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Καρασμάνης στη Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Έδεσσα



Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά όπου τέθηκε και το τεράστιο θέμα των συνεπειών της κλιματικής κρίσης

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης είχε εγκάρδια συνομιλία, χάρη και στη στενή συνεργασία που είχαν επί υπουργίας του κ. Καρασμάνη το 2014.

Ο πρώην Υπουργός του επισήμανε ότι ήταν σοβαρό λάθος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα των Υπουργών Γεωργίας, που στην νέα ΚΑΠ 2023-2027 δεν συμπεριέλαβαν ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στην αγροτική παραγωγή – όπως είχε γίνει στην προηγούμενη ΚΑΠ 2014-2020. Συνέπειες που, όπως υπογράμμισε, τις ζούμε και φέτος με τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συμφώνησε ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και ότι θα απασχολήσει την Κομισιόν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. έκανε και ειδική αναφορά στην υπουργία του Γιώργου Καρασμάνη, υπογραμμίζοντας ότι ανέλαβε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα σοβαρότατα – μεταξύ των οποίων και το ρωσικό εμπάργκο! Παρεμβαίνοντας δε στη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιορδάνης Τσώτσος, είπε ότι όντως ο Γιώργος Καρασμάνης άφησε ¨ισχυρό αποτύπωμα¨ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνεργαστεί στενά με τον Μαργαρίτη Σχοινά όταν ξέσπασε η τότε εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία το 2014. Έχοντας δε προβλέψει το επερχόμενο εμπάργκο, είχε ζητήσει τη βοήθεια του κ. Σχοινά για την προώθηση του ελληνικού φακέλου 60 (εξήντα) εκατομμυρίων σε αναπλήρωση της μεγάλης ζημιάς των παραγωγών μας από την καταβαράθρωση των εξαγωγών μας. Δυστυχώς προκλήθηκαν τότε οι εκλογές, ο φάκελος ¨καταχωνιάστηκε¨ από την νέα Κυβέρνηση στα συρτάρια και δεν προχώρησε. Η Κυβέρνησή μας μπόρεσε μόνον να δώσει την προκαταβολή των 33 εκατομμυρίων ευρώ με τη δέσμευση ότι θα προχωρούσαμε και στη δεύτερη δόση των 27 εκατομμυρίων – δέσμευσή την οποία δεν μπορέσαμε λόγω της νέας Κυβέρνησης να εκπληρώσουμε.

Ο πρώην Υπουργός είχε συνομιλία και με το Πρόεδρο της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργο Καββαθά, τον οποίο ευχαρίστησε διότι εκπρόσωπός του στήριξε την τροπολογία Καρασμάνη για την υπαγωγή των οφειλών προς το Δημόσιο, μελών ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, τέλος, συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο Ιορδάνη Τσώτσο για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, που συγκέντρωσε στην Έδεσσα πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment