Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελληνικής καταγωγής ο νέος διευθυντής της Φιλαρμονικής Κάτω Βαυαρίας



Ο μαέστρος και συνθέτης Έκτορας Ταρτάνης πρόκειται να γίνει μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κάτω Βαυαρίας. Ο μάεστρος (γεννημένος στη Στουτγάρδη)  θα αναλάβει τη θέση του στην αρχή της νέας σεζόν 2023/24. 

Ο Έκτορας Ταρτάνης είναι ήδη γνωστός στο κοινό του Landestheater Niederbayern από τα καθήκοντα του ως προσκεκλημένου μαέστρου στη χριστουγεννιάτικη συναυλία 2023 που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Δορυφόρου Μονάχου”, ο Ταρτάνης θα διευθύνει τη νέα παραγωγή της όπερας “Der Liebestrank” του Gaetano Donizetti καθώς και έξι συμφωνικές συναυλίες την ερχόμενη σεζόν. Ο μαέστρος θα γιορτάσει το άτυπο ντεμπούτο του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν στη συμφωνική συναυλία στο Φεστιβάλ του Κάστρου της Κάτω Βαυαρίας στο Λάντσχουτ και στο Πασσάου. 

Ο Έκτορας Ταρτάνης σπούδασε στο Royal Northern College of Music στο Μάντσεστερ και αποφοίτησε με διάκριση από το Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λιντς. Η καριέρα του μέχρι σήμερα τον έχει οδηγήσει ως μουσικό βοηθό της Συμφωνικής Ορχήστρας της Όπερας του Wuppertal, ως 1ο και αναπληρωτή γενικό μουσικό διευθυντή στο Stadttheater Bremerhaven και στο Theater Freiburg, όπου είναι 1ος Kapellmeister από τη σεζόν 2019/20.

Έλαβε διαμορφωτικά ερεθίσματα από τον καλλιτεχνικό του μέντορα Teodor Currentzis, τον οποίο βοηθούσε. Έχει διευθύνει, μεταξύ άλλων, τη Ραδιοφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της SWR, τη Musica Aeterna στο Περμ και τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη σύγχρονη μουσική.

Πηγή: Δορυφόρος Μονάχου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.