Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ΙΝ Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αρσενίου



Εχθές Κυριακή 07/05/2023 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Ιερά λιτανεία όπου προεξείρχε ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Φασουλακος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευστράτιος Ιμβριώτης και ο πατήρ Νικόλαος από το γειτονικό χωριό το Άσπρο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ευστράτιος όπου αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και για την αγάπη που εξέτρεφε ο Κύριος Ιησούς Χριστός προς το πρόσωπο του Αγίου.

 Σήμερα Δευτέρα 08/05/2023 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει δύο μεγάλους αγίους, τον Άγιο Ιωάννη τον θεολόγο και μαθητή του Κυρίου και τον Όσιο Αρσένιο τον μεγάλο. Επίσης πανηγυρίζει ο φερωνυμος Ναός στο Αρσενί Σκύδρας όπου προεξείχε ο αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας π. Αντώνιος Κορεάτης, ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Φασουλακος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Βασιλειάδης (Ρίζου) , ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευστράτιος Ιμβριώτης και ο διάκονος Θεόφιλος. Συνπροσευχομενος ήταν ο π. Ανδρέας Ασλανίδης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αντώνιος Κορεστης όπου αρχικά αναφέρθηκε στην απουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ λόγω υγείας δεν μπορούσε να παρεβρεθεί. Έπειτα αναφέρθηκε στον Βίο του Οσίου Αρσενίου του Μεγάλου και στην Ευαγγελική περικοπή. 

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας διαβάστηκε κόλλυβο για τους δύο Αγίους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν και οι πολιτικοί μας άρχοντες η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιαδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζης, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Δημήτριος Γιάννου και Διονύσιος Σταμενίτης , ο πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Γαλόπουλος και ο πρόεδρος της Πετριας κ. Βολτσης Γρηγόριος.

Βοήθεια μας οι Άγιοι!!!
Και του χρόνου με υγεία.

ΙΝ Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αρσενίου






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.