Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άνοιξαν τις πόρτες τους τα μουσεία Αξιούπολης και Ευρωπού (φωτο)Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και το Μουσείο Αγροτικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπού άνοιξαν τις πόρτες τους, από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου και υποδέχονταν επισκέπτες.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης και του Γυμνασίου Αξιούπολης γνώρισαν τη Δημιουργική Γραφή μέσα από τις εκθέσεις του Μουσείου.

Η Καθηγήτρια Δημιουργικής γραφής κ. Ελένη Γρομπανοπούλου, η οποία από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου της Κοινότητας Αξιούπολης κ. Κύρου Καλαβάζη , για συμμετοχή, σχεδίασε και επιμελήθηκε με ιδιαίτερη προσέγγιση την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως ερέθισμα δημιουργίας πεζού ή ποιητικού κειμένου», όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές δημιούργησαν πρωτότυπα κείμενα βιωματικού χαρακτήρα πάνω στα εκθέματα του μουσείου.

Κύριος στόχος των σημερινών δράσεων είναι η ανάδειξη των εκθεμάτων, αλλά και η προσέλκυση των νέων επισκεπτών και κυρίως της νεαρής ηλικίας.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.