Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες- Για ''βιβλική'' καταστροφή μιλούν οι παραγωγοί του δήμου Πέλλας (βίντεο)



Αντιμέτωποι με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικά τη δυνατή βροχή που έπεσε χθες το απόγευμα βρέθηκαν οι παραγωγοί του δήμου Πέλλας. Η σφοδρή βροχόπτωση αποτελείωσε με καταστροφικό τρόπο τις καλλιέργειες βαμβακιού που είναι από τις δυναμικότερες καλλιέργειες του κάμπου των Γιαννιτσών. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες καλαμποκιού. Τα χωράφια πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσες, όπως φαίνεται και από το βίντεο στην ευρύτερη αγροτική περιοχή κοντά στην Καρυώτισσα, στην Κρύα Βρύση κλπ.

Οι παραγωγοί του Δήμου Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις των ημερών, με υψηλές ποσότητες και επίπεδα βροχής προκάλεσαν ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Οι παραγωγοί που διαθέτουν χωράφια και καλλιέργειες -κυρίως στις εν λόγω περιοχές του κάμπου- κάνουν λόγο για "βιβλική" καταστροφή. Ζητούν άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και οικονομικές ενισχύσεις από την πολιτεία για την αποκατάσταση φυτικού κεφαλαίου και ζημιών σε εγκαταστάσεις όπως πχ τα θερμοκήπια.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Και συγκινήθηκαν οι βουλευτάδες της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα σύντροφε πολύ μονόμπαντα το παίζεις,επίτηδες ξεχνάς το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους έχει πει ο αυτίας οτι οι αγρότες απο 1Ιουνίου εαν εχουν οφειλές εκτός ρύθμισης θα είναι ΑΝΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.