Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οργισμένοι οι γιατροί μετά την απόφαση που φέρνει τα πάνω – κάτω στις εφημερίες: Εξώδικο από ΕΙΝΑΠ κατά Γκάγκα



Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε το πρόγραμμα του κόμματος του για την Υγεία, με εξώδικο κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί που καλούνται με απόφασή της να εφημερεύουν ακόμη και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητά τους.

Στα… κάγκελα οι γιατροί κατά της Μίνας Γκάγκα
Σημειώνουν μάλιστα ότι πρόκειται για «μία άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική απόφαση» καλώντας την κ. Γκάγκα «να την αναιρέσει».
Νωρίτερα όπως έγραψε το ethnos.gr η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με εγκύκλιό της προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ζητούσε από όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να εφημερεύον στον Τομέα που ανήκουν, όταν υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Γεγονός που σημαίνει ότι γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα περιστατικά ανεξάρτητα εάν είναι της ειδικότητάς τους ή όχι.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου την ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος της οποίας είναι η «γαλάζια» Ματίνα Παγώνη, απέστειλαν εξώδικο στη Μίνα Γκάγκα ζητώντας να αποσύρει την εγκύκλιο, ενώ επιφυλάσσονται και για περαιτέρω νομικές ενέργειες.
Ειδικότερα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στις 28/04/23 έλαβε εγκύκλιο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μ. Γκάγκα, άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της, ιατρούς του ΕΣΥ.
Η υπουργική εγκύκλιος που εισάγει το καθεστώς εφημερία τομέα έχει ως μόνο σκοπό την συγκάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό που είναι παράνομο και επικίνδυνο για τις ζωές των ασθενών».
Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην αποδέχονται να κάνουν εφημερία και αρνούνται τα σχετικά προγράμματα. «Καλούμε όλους τους συνάδελφους ειδικούς και ειδικευόμενους να αρνούνται να εφημερεύσουν σε εφημερία τομέα γιατί αυτό συνιστά αντιποίηση ειδικότητας».
Αξιοσημείωτο είναι ότι καλούν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση, καθώς όπως αναφέρουν: «διαλύει τα νοσοκομεία της χώρας».
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική φορά που αποφάσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ξεσηκώνουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του νόμου Γκάγκα που καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών στο ΕΣΥ, δίνοντας τη δυνατότητα για ιδιωτικά ιατρεία, ενώ εισαγάγει και τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ COVID;
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ
    ΠΟΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕ ΓΚΑΓΚΑ Κ.Λ.Π, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ παιδί μου εσύ πως ξεφυγες από το covid...τώρα με αυτό που λέει η γιαγιά είναι πως αν πάθεις εγκεφαλικό δεν θα σε δει ο νευρολόγος αλλά ο πνευμονολογος γιατί έτσι τους αρέσει!! Αντε ζώο!!!

      Διαγραφή
    2. Ενώ μέχρι τώρα που μας έδιναν οδηγίες μέχρι και οι αναλυτές λυμάτων και η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου δεν αντιδρούσε ήταν όλα θαυμάσια

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά σας κάνει η γκαγκα και ο η κάθε Παγώνη αφού εδώ και δύο χρόνια τους ακούτε τυφλά,αλλά εμείς τι φταιμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάποτε για να γίνεις Ιατρός ήθελε κόπο....όλο και περισσότερο...αρκεί να έχει ο μπαμπάς...Και άρα λιγότερος σεβασμός από την κοινωνία...
    Γνωρίζει κανείς κάποιον διακεκριμένο Ιατρό με έδρα το Νομό μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.