Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απαράδεκτο και επικίνδυνο το σκηνικό στην ΕΟ (τμήμα Γιαννιτσών- Χαλκηδόνας) - Ζούμε την ''μέρα της Μαρμότας''!



Ζούμε την "μέρα της Μαρμότας" σχετικά με το οδικό δίκτυο στην Πέλλα. Βιώνουμε τα ίδια γεγονότα ξανά και ξανά! (Ευτυχώς μέχρι στιγμής ανώδυνα). 

Το κομμάτι της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας από την Χαλκηδόνα μέχρι τα Γιαννιτσά εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους οδηγούς και να προκαλεί τρόμο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Αυτό που έζησαν οι οδηγοί τον περασμένο Ιανουάριο με την ισχυρή βροχόπτωση, το έζησαν και χθες το απόγευμα όσοι είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού. 

Οι οδηγοί αλλά και γενικότερα οι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή που χρειάστηκε να διασχίσουν χθες το απόγευμα την Εθνική οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης και -ειδικότερα- στο κομμάτι από τα Γιαννιτσά προς την Πέλλα και αντίστροφα, ένιωσαν για μια ακόμη φορά οργή, αγανάκτηση, αλλά και φόβο!

Το «έργο» το ζούμε συχνά τα τελευταία χρόνια και ειδικά όταν επικρατούν συνθήκες ακραίων καιρικών συνθηκών και οι βροχοπτώσεις είναι έντονες (όπως αυτό το μήνα, χθες, σήμερα, ολόκληρη την εβδομάδα, ίσως και τον άλλο μήνα), η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη! Αυτό που συμβαίνει σε πολλά σημεία του τμήματος της Εθνικής Οδού από τα Γιαννιτσά στην Πέλλα, εν έτη 2023, είναι πρωτοφανές, είναι απαράδεκτο, είναι μεσαιωνικό και -σε τελική ανάλυση- είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς που βρίσκονται στον δρόμο αυτό όταν βρέχει.

Ειδικά όταν οι βροχοπτώσεις είναι ισχυρές, προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Στο κομμάτι Γιαννιτσών- Πέλλας, σε κάθε βροχόπτωση, σε κάθε καταιγίδα και γενικά σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, πολλά σημεία συνιστούν «κίνδυνο- θάνατο» για οδηγούς και οχήματα. 

Στο ύψος του κομματιού Γιαννιτσών -Πέλλας και αντίστροφα, εξαιτίας της βροχόπτωσης και των φερτών υλικών που κάλυψαν το οδόστρωμα η κυκλοφορία των οχημάτων χθες το απόγευμα γίνονταν με δυσκολία και σε επικίνδυνες συνθήκες, ενώ στο γνωστό σημείο μπροστά από την επιχείρηση "Αφοι Καπέλη" είχε σχηματισθεί ....λιμνοθάλασσα" και τα οχήματα για ένα διάστημα ήταν ακινητοποιημένα. Ο δρόμος είχε μετατραπεί σε λίμνη, οι χείμαρροι που είχαν σχηματιστεί από τα ορμητικά νερά και με κατεύθυνση από βορά προς το νότο «χυνόντουσαν» στον δρόμο, συνέθεταν σκηνικό με εικόνες βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλυγουντ. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη... Οι πολίτες της Πέλλας νοιώθουν ότι ζουν σε κάποιο τριτοκοσμικό σημείο του πλανήτη μας.

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα

Για άλλη μια φορά το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα- όρια Νομού Πέλλας έρχεται στην επικαιρότητα και καθίσταται άκρως αναγκαίο. Το Οδικό δίκτυο αποτελεί τον κυριότερο αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομική δραστηριότητα και για την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των πολιτών του κάθε τόπου. Το οδικό δίκτυο του Ν. Πέλλας -κάθε άλλο παρά «Εθνική Οδό» θυμίζει- συνεχίζει να εξυπηρετεί ένα τεράστιο όγκο μετακινήσεων αφού αποτελεί το κύριο οδικό δίκτυο για τις μεταφορές εξαγώγιμων προϊόντων του Νομού Πέλλας αλλά και τουριστικό προορισμό χιλιάδων επισκεπτών. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα- όρια Νομού Πέλλας εδώ και χρόνια είναι το βασικό αίτημα όλων παραγωγικών τάξεων, φορέων και κατοίκων του Νομού Πέλλας. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο ζωής για την περιοχή μας που σήμερα γίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ.

Οι 4 βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές στις 25 Ιουνίου πρέπει επιτέλους να συνεργαστούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ, όπως φυσικά και ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και γενικότερα όλοι αρμόδιοι παράγοντες της  Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, οι οποίοι προφανώς δεν πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για την τραγική και απαράδεκτη αυτή κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Ν. Πέλλας.

Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΜΑΣΕΙ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η μοίρα μας.Οπως και πριν λίγους μήνες. Άλλοι φωτογραφιζονται και άλλοι πνίγονται. Καλή Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάκης Βασιλειάδης 18000 σταυρούς, με διττό ρόλο αυτόν και του περιφερειακού σύμβουλου του δημοσιοσχετίστα κουμπάρου του Απ. Τζιτζικώστα. Τα παραμύθια για δρόμους και οδικό δίκτυο έχουν ονοματεπώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουνε ονοματεπώνυμο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να στον κάνει χωματόδρομο τον δρόμο ο 40%,θα γουστάρω. Γίδι μην διαμαρτυρηθείς ξανά για τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Δεν είπαμε ότι ο Τσίπρας ή οι άλλοι είναι καλύτεροι.

      Διαγραφή
  4. Μας παραμύθιασαν από το 2019 με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τώρα περιμένουν τον ιδιώτη με ΣΔΙΤ για να κάνουν το δρόμο. Μέχρι τότε καλή ψήφο πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 41,05% ν.δ η Πελλα. Μην μιλάτε καθόλου, θα περάσετε άλλα 4 υπέροχα χρόνια. Γίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ ο ΠΙΝΟΚΙΟ τα είχε όλα τέλεια .ΓΙΔΙΑ

      Διαγραφή
    2. Ρε ΓΙΔΙ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4 χρονιά.στην ποιο δύσκολη περίοδο της νεότερης ιστορίας της χώρας.
      Την προηγούμενη τετραετία η ν.δ κυβερνούσε οχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Ετοιμαστείτε για άλλα 4 υπέροχα χρόνια. Μην βγάλετε ΚΙΧ όμως όταν τον χειμώνα θα πληρώνετε την κιλοβατώρα 1 ευρώ και την βενζίνη 3 ευρώ και δεν θα μπορείτε να περάσετε ουτε απο έξω απο τα σουπερ μαρκετ.ΟΥΤΕ ΚΙΧ δεν θα πείτε.Εγω αν ακούσω νεοδημοκράτη να παραπονιέται θα τον φτύσω.

      Διαγραφή
  6. Γιατί παραπονιέστε κύριοι??ξαναψηφιστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέτοιος απαξιωμενος νομός με ανεπαρκείς πολιτικούς αλλά και χαμηλού επιπέδου πολίτες ήμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 25-6-2023 ξανά και ξανά ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τζιτζι πήρε 70% στην Πέλλα και τα τελευταια 8 χρόνια ,μαζι με τον αγαπημένο του συμβουλο (βουλευτή) δεν έκαναν απολύτως τίποτα.Εσείς "σκεπτόμενοι " πολίτες τους ξαναβγάλατε !!!Μπράβο σας ,τόσο πολυ αγαπάτε τον τόπο σας .Αρκεί να σας κάνουν τα προσωπικά ρουσφέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεκάδες χρόνια δεν μπορούν να κάνουν ένα σωστό δρόμο γυρνούσα την ώρα της νεροποντής από Αριδαία προσευχομουν στον δρόμο μην μου σβήσει το αυτοκίνητο μέσα στα νερά που σε μέρη περνούσε τα 30 εκατοστά και όταν τα νερά ερχόταν πάνω σου από τα αντιθέτως ερχόμενα αυτοκίνητα δεν έβλεπες τίποτα κρίμα κρίμα κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέσσερα χρόνια Ν.Δ και ούτε ένα έργο της προκοπής στο Νομό μας. Επιλεκτικές μελέτες.. Να σκεφτείτε καλά που θα το ρίξετε αυτή την φορά. Η ψήφος έχει αντίκτυπο στην επιβίωσή μας. Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας. Η Ε.Ε σταμάτησε τη κρατική χρηματοδότηση για την ενέργεια. Υπάρχει ρητή απαγόρευση για αύξηση μισθών και συντάξεων. Ξεχάστε αύξηση του βασικού μισθού. Ξεχάστε όσα ξέρατε γιατί αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς. Το μαξιλάρι των 37 δις που άφησε ο Σύριζα το εξαφάνισαν. Από εδώ και στο εξής ότι θα δίνουν θα είναι περισσότερο χρέος. Τα επιτόκια των ομολόγων έφτασαν 4 και κάτι, ενώ πριν από 4 χρόνια ήταν γύρω στο 2. Δανειζόμαστε πολύ ακριβά. Μην καταδικάζετε τα παιδιά μας στη φτωχεια με τη ψήφο σας στη Ν.Δ. Μην τους πιστεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ,, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ
    ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ,,
    ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ,
    ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΧΟΝΤΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΖΑΜΠΟ,, ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ,ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ,,ΑΚΟΜΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ,,
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ,,,,
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΥΜΗΡΙΖΕΙ ,,,, ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κρίμα δεν βγήκε ο Καρασμάνης . Θα τον έφτιαχνε αμέσως τον δρόμο 😤.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.