Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Μίνα Γκάγκα απέσυρε την εγκύκλιο που «πυρπόλησε» τα νοσοκομεία



Αναιρεί την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία, η οποία πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Η στροφή 180 μοιρών της Μίνας Γκάγκα σχετικά με την επίμαχη εγκύκλιο για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στη «Διαύγεια».
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρει ότι το θέμα επιστρέφεται εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για περαιτέρω επεξεργασία. Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι εφημερίες θα διενεργούνται όπως ίσχυε πριν από την έκδοση της επίμαχης εγκυκλίου.
Όπως υπενθυμίζει το Iatropedia.gr, η εγκύκλιος προέβλεπε την κάλυψη των κενών των γιατρών στις εφημερίες των δομών Υγείας, από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
Αναλυτικά η νέα απόφαση της κυρίας Γκάγκα:
«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.