Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σπουδαία εμφάνιση από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στην Λεμεσό



Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση καθώς μέσα σε λίγες ώρες πέτυχε δύο ατομικά ρεκόρ και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. Γυναικών Κ23 στο μίτινγκ στίβου στη Λεμεσό.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου τερμάτισε δεύτερη στην απόσταση σε 23.18 (0,1) και ισοφάρισε το ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ανήκει στην Μαρία Μπελιμπασάκη από το 2013. Παράλληλα βελτίωσε το δικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.59 κι έδειξε πως στο μεγάλο της στόχο στη σεζόν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Νωρίτερα η 20χρονη είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα στα 100 μέτρα. Η 20χρονη σπρίντερ ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 11.44 (-0,4) επίδοση που είχε σημειώσει και την 1η Ιουνίου του 2022. Η Εμμανουηλίδου πήρε την πρώτη θέση αφού ήταν μπροστά λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου με την Μαμπούντου Κόνε από την Ακτή Ελεφαντοστού που τερμάτισε με την ίδια επίδοση στη δεύτερη θέση. Τρίτη ήταν η Μαγκαλένα Στεφάνοβιτς από την Πολωνία με 11.46.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τις σημερινές μου εμφανίσεις. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, αφού ο σημερινός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας στη σεζόν. Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια. Ο στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Κ23. Θέλω ένα μετάλλιο και ξέρω πως πρέπει να δουλέψω σκληρά για να το πετύχω», είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα. Η Εμμανουηλίδου είναι από σήμερα η 5η Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας και η τρίτη της κατηγορίας της για φέτος στην Ευρώπη.

Ελληνική υπόθεση ήταν το αγώνισμα της σφυροβολίας στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού, με τους Μιχάλη Αναστασάκη, Χρήστο Φραντζεσκάκη και Ιβάν Μενγκλεμπέη να παίρνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν αυτός που είχε την καλύτερη βολή και πήρε την πρώτη θέση με 75,02 μ. επίδοση που έβγαλε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο 28χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε με 71,81 μ., συνέχισε με 74,84 μ., είχε άκυρη την τρίτη βολή, συνέχισε με 74,61 μ., άκυρος στην πέμπτη βολή και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 75,02 μέτρα. Ο Αναστασάκης έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 77,42 μ. και στον αγώνα του στην Κύπρο έδειξε μια σταθερότητα στις μεγάλες βολές.

«Εχω ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος, ξέρω όμως ότι έχω να βγάλω μεγαλύτερες βολές», είπε μετά τον αγώνα του ο Αναστασάκης.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που επανέρχεται μετά από μια περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και πήρε τη δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 74,02 μ., επίδοση που είναι η καλύτερη του για φέτος. Ο 23χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,09 μ., είχε δύο άκυρες, συνέχισε με 73,26 μ., ακολούθησε το 74,02 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 72,28 μέτρα.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση. Δεν στεναχωριέμαι όμως. Είχα θέματα υγείας τον Φεβρουάριο που με κράτησαν πίσω. Ελπίζω να βελτιωθώ και να έχω βολές πάνω από τα 77 μέτρα στους επόμενους αγώνες», είπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη που δείχνει επίσης σταθερότητα. ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 73,74 μ. επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. Ο Μενγκλεμπέη ξεκίνησε με 71,00 μ., συνέχισε με 72,38 μ., ακολούθησε βολή στα 71,28 μ. και 72,23 μ. και στην είχε την βολή στα 73,74 μ. ενώ στην τελευταία του βολή ήταν άκυρος.

Νίκη για τον Καραλή στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής «καθάρισε» τη νίκη στο επί κοντώ στα 5,50 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,72μ. για να βελτιώσει το 5,71μ. που σημείωσε πριν λίγες ημέ5ρες στην Πολωνία. Ο αθλητής είχε καλά άλματα κι έδειξε πως σύντομα θα μπορέσει να ανέβει υψηλότερα. Δεύτερος ήταν ο Ρομπέρτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5,30 μ. και τρίτος ο Ιβάν Πάραβατς (Κροατία) με 5,20 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Ρίζος ήταν 5ος με 5,00 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια 5,20 μέτρα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε στην 4η θέση στα ψηλά με 13,75 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ δείχνοντας να σε καλή κατάσταση. Η κούρσα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική με τον Αλιούχα να τερματίζει σε 13.48 και τον Μίλαν Τραίκοβιτς να ακολουθεί με 13.57. Ο Παναγιώτης - Χρήστος Ρούμτσιος ήταν 7ος με 14.35 και νέο ατομικό ρεκόρ. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν τρίτη στα ψηλά εμπόδια των γυναικών με 13.25 (0,1) επίδοση κοντά στο φετινό της 13.22 από τη Φιλοθέη. Οι αθλήτριες έφυγαν συγκρατημένες στην εκκίνηση καθώς είχε προηγηθεί ανάκληση. Νικήτρια του αγώνα ήταν Ναταλία Χριστοφή με 13.16.

Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ύψος με άλμα στα 1,80 μέτρα. Η αθλήτρια δεν κατάφερε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,84 μ. και να επιδιώξει και πάλι άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε με την πρώτη τόσο το 1,75 μ., όσο και το 1,80 μέτρα. Νικήτρια ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,84 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα η Δέσποινα Μαλταμπέ πέρασε το 1,75 μ. και ήταν έκτη.

Στη δισκοβολία των Γυναικών η Αρετή Φιλιππίδου πλησίασε το φετινό της ρεκόρ, αφού είχε βολή στα 50,12 μ. από τη δεύτερη προσπάθειά της και κατέλαβε την έβδομη θέση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.