Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας για τη μονιμοποίηση συναδέλφων τους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»: Οι δίκαιοι αγώνες δεν δίνονται μάταιαΤην Δευτέρα 8 Μαϊου 2023, πραγματοποιήθηκε μετά από παλινωδίες το αυτονόητο: ορκωμοσία των μόνιμων πλέον υπαλλήλων της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ). Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αφού αυτό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα ότι οι δίκαιοι αγώνες δεν δίνονται μάταια.
Από το 1998 λειτουργεί αδιάλειπτα και στον Δήμο μας το πρόγραμμα ΒΣΣ με τους εργαζόμενους να τελούν σε εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια. Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν προσπάθειες να περικοπούν δικαιούχοι και εργαζόμενοι. Υπήρξε αυτοοργάνωση των εργαζομένων στο ΒΣΣ με τον Σύλλογο μας να βρίσκεται στο πλευρό τους και να στηρίζει με απεργίες και κινητοποιήσεις τα κοινά μας αιτήματα.  Ήδη το 2011 σε ανακοίνωση του Συλλόγου μας αναφέραμε: 
 “… οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι» αγωνιώντας για το μέλλον των προνοιακών δομών απέργησαν έχοντας την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του δήμου Πέλλας. Τα δίκαια αιτήματά τους αποτελούν αιτήματα όλων των εργαζομένων του Δήμου διότι η αλληλεγγύη είναι προαπαίτηση των αγώνων που έρχονται….
…Τα διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα επιβάλλουν να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» σε αορίστου χρόνου, το προσωπικό να ενταχθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.  ώστε να διατηρηθούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκες.”
Ακολούθησε η αποφασιστική συμβολή των εργαζομένων στο ΒΣΣ στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας όπου αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας από το σύνολο της κοινωνίας. Μετά από διαρκείς μακροχρόνιους αγώνες, οι εργαζόμενοι στο ΒΣΣ και μέλη του Συλλόγου μας, κατάφεραν με επιμονή και ενότητα να αναγνωριστεί επίσημα η πραγματικότητα, το Βοήθεια Στο Σπίτι αποτελεί μια μόνιμη δημόσια δομή και πρέπει να λειτουργεί με μόνιμους υπαλλήλους. 
Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας.
Συνεχίζουμε..

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Αβραμίδης
(Οι φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις το 2011 και το 2013)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Εντάξει μας έχετε ζαλίσει πια με αυτες !!! Στο δημόσιο μπήκατε με βίσμα , όχι στην NASA . Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.