Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατά εξαίρεση προσλήψεις γεωπόνων εκτιμητών στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία



Σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη - 17/5/2023) αγροτικές καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, τις μεγαλύτερες ζημιές έχουν τα φρούτα που είναι στην περίοδο συγκομιδής.
Χιλιάδες στρέμματα ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κεράσια, ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, βαμβάκια, σιτηρά, καλαμπόκια, ηλιόσπορα και ανοικτά κηπευτικά, στις περιοχές που εκδηλώθηκε το καιρικό φαινόμενο, έχουν υποστεί σχεδόν ολική καταστροφή, ενώ ειδικά σε πολλές περιπτώσεις έχει πληγεί και το φυτικό κεφάλαιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, από χθες Δευτέρα 22 Μαΐου), επρόκειτο να αρχίσει η ενίσχυση στο υποκατάστημα Βέροιας του Οργανισμού με εκτάκτους υπαλλήλους γεωπόνους - εκτιμητές.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, υπάρχει έγκριση απο το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) για την κατ´ εξαίρεση - λόγω ζημιών από καιρικά φαινόμενα - πρόσληψη εκτός των απαγορεύσεων εξαιτίας των εκλογών.
Στο μεταξύ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επισημάνσεις ζημιάς από τα στελέχη του Οργανισμού στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Οι εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν από τις ζημιές λόγω παγετού στα βερίκοκα και θα ακολουθήσουν οι βροχοπτώσεις στα κεράσια (σκασίματα), ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις ζημιών από χαλάζια.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.