Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Πάνος Ζαρογουλίδης για την γενοκτονία των Ποντίων



Η γενοκτονια (G) των Ποντίων αποτελεί προϊόν μιας ακραίας εθνικιστικής δραστηριότητας των Νεοτούρκων  η οποία εργαλειοποιήθηκε και χρησιμοποιείται μεταμορφωμένη μέχρι σήμερα ως μοχλός του Τουρκικού Αναθεωρητισμού.

Η γενοκτονία των Ποντίων υπό την ρητή ανάθεση μαζικών επιχειρήσεων κατα των Χριστιανών του Πόντου του Κεμάλ προς τον Τσέτη Τοπάλ Οσμάν στις 29 Μαΐου 2019, που οδήγησε στον αφανισμό 353.000 ανθρώπινων ψυχών, αποτελεί έγκλημα κατα της ανθρωπότητας.

Η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από πλευράς της Τουρκίας δεν υπονομεύει μόνο τις βασικές αρχές της οικουμενικής διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά προσφέρει άσυλο στους εγκληματίες και καλλιεργεί το υπέδαφος για την εκκόλαψη μελλοντικών εξτρεμιστικών ρευμάτων που υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή.

Το ΠΑΣΟΚ με τον νόμο  2193/94 του Ανδρέα Παπανδρέου που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 32 Α') καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η οποία έχει αναγνωριστεί επισήμως από την Κύπρο, την Αρμενία, τη Σουηδία, την Αυστρία, την Ολλανδία, ορισμένες ομοσπονδιακές δημοκρατίες της Ρωσίας, εννέα πολιτείες των ΗΠΑ, τα τοπικά κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και από τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS).

Ο αγώνας για την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται ως μέσο για την απρόσκοπτη απονομή Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Δημοκρατίας !  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment