Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μνημείο για τους νεκρούς φοιτητές του δυστυχήματος των Τεμπών



Μνημείο για τους συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τοποθέτησαν, στον αύλειο χώρο έξω από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ, ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ. 

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν μία τραγωδία, χάσαμε τους συμφοιτητές μας. Χάθηκαν παιδιά που ήταν στη δική μας ηλικία, θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μέσα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με αυτό το μνημείο θέλουμε να δείξουμε πως δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα και για αυτό το λόγο κάνουμε αυτή τη δράση, είπε κρατώντας μία αφίσα στα χέρια, η φοιτήτρια, από το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ, Αθηνά Τσακαλοφίδου. 

Στο μαρμάρινο μνημείο, αναγράφονται τα 13 ονόματα των νεκρών φοιτητών του δυστυχήματος, που φοιτούσαν σε τμήματα του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ. Το μνημείο έγινε με πρωτοβουλία και έξοδα των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, ενώ στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και του συλλόγου Καθηγητών του ΑΠΘ. 

«Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία που πήραν οι σύλλογοι φοιτητών της Θεσσαλονίκης για να στηθεί ένα μνημείο προς τιμήν των νεκρών φοιτητών του τραγικού δυστυχήματος. Αν υπάρχει κάτι και πρέπει να κρατήσουμε, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν το τραγικό δυστύχημα, είναι ότι η ζωή μας δε χωρά στη λογική του κόστους οφέλους. Οι ζωές μας πρέπει να μετράνε περισσότερο από τα κέρδη τους», επεσήμανε το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Διοικητικού Υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των υποδομών, για τη σεισμική και αντιπυρική θωράκιση του ΑΠΘ. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του μνημείου τηρήθηκε από τους παριστάμενους φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, ενός λεπτού σιγή, ενώ στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού τμήματος, Γιώργος Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που ακολούθησαν μετά το δυστύχημα, καθώς και στις ενέργειες των φοιτητών προκειμένου να μη ξεχαστεί η τραγωδία. «Πήραμε όρκο ότι δε θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών συναδέλφων μας. Με τον αγώνα μας και τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση δεν θα επιτρέψουμε άλλα Τέμπη» είπε, μεταξύ άλλων, ο φοιτητής, Γιώργος Θεοδωρίδης. 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Αλίμονο στους συγγενείς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όσο για τους κύριους υπαίτιους του τραγικού δυστυχήματος και ιδίως ο Πρωθυπουργός κυβερνάει και αισθάνεται σαν να μην συνέβη ποτέ. Ταξιδάκια αναψυχής με κρατικά μέσα μεταφοράς και προεκλογικό αγώνα με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Βολευτείτε εσείς με τα pass και αυτός με τα bags των φόρων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολακι του ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια ακόμη στην απέξω και μια καταδίκη για το Μάτι και θα βάλεις μυαλό

      Διαγραφή
    2. Πόσο μικρόψυχοι είστε.. Με τα τρολάκια των κομμάτων ασχολείσαι; Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού αυτά. Όταν σου φέρνουν νεκρό το παιδί σου δεν μιλάς για κόμματα, αλλά για εγκλήματα. Όταν ξυπνήσεις από το κώμα που έχεις πέσει θα είναι αργά.

      Διαγραφή
  2. Μήπως αυτό θα ξεχαστεί;
    https://www.youtube.com/watch?v=nUvDA7zRty8&t=9s
    ή αυτό;
    https://www.youtube.com/watch?v=qOzTJdYT160
    Για να δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά φίλε μου τα λες ,αλλά πάλι αυτούς θα ψηφίσουν τα προβαυα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταραμένοι τσιπρομητσοτακηδες διαβολεμενοι βοθροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.