Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκρυβαν την κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες στην Χαλκηδόνα - Δέκα συλλήψεις (βίντεο)



Ένα πολύ καλά οργανωμένο διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, προερχόμενες από τη Λατινική Αμερική, ήταν αυτό που εξαρθρώθηκε χθες 9 Μαΐου από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν κοντέινερ με μπανάνες, στα οποία όμως, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εκατό κιλά κοκαΐνης, και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ.

Στην αποδόμηση της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι συλληφθέντες είναι επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας από 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

· Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 104 κιλών και 665 γραμμαρίων,
· 811 γραμμάρια κάνναβης,
· Ναρκωτικά δισκία,
· 284.250 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
· πιστόλι,
· πιστόλι κρότου – αερίου,
· Φυσίγγια,
· Συσκευή εκκένωσης ρεύματος,
· Ζυγαριές ακριβείας,
· 18 κινητά τηλέφωνα,
· 5 ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας και
· εξοπλισμός για τη διενέργεια σιδηρουργικών εργασιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν,
· 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· δίκυκλο και
· Ι.Χ. Φορτηγό με τον τράκτορά του και κοντέινερ.
Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 2.100.000 ευρώ περίπου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.