Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές: «Μάθε που ψηφίζεις» και μέσω τηλεφώνουEύκολα και άμεσα όχι μόνο μέσω διαδικτύου, αλλά και διά τηλεφώνου, μπορούν οι πολίτες να μάθουν πού ψηφίζουν.

Αρχικά, οι εκλογείς που θέλουν να μάθουν πού ψηφίζουν για τις εκλογές 2023 μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».
Όσοι, όμως, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του «Μάθε πού ψηφίζεις». Το τηλεφωνικό κέντρο απαντά στους αριθμούς 2131361500 και 2131313800 και λειτουργεί από τις 8:00 (πρωί) έως τις 20:00.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση. «Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ.
Εκλογές 2023: Η ιστοσελίδα «Μάθε πού ψηφίζεις»
Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr, oι χρήστες της εφαρμογής δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζουν τον ειδικό εκλογικό αριθμό.
Αρκεί να συμπληρώσουν το επώνυμο και τα δυο πρώτα γράμματα από το όνομα, το όνομα πατρός και το όνομα μητρός καθώς και το έτος γέννησης τους. Τότε, κάνοντας «κλικ» στο κουμπί «Αναζήτηση» εμφανίζεται ο πίνακας που δείχνει, μεταξύ άλλων:
 • Τον αριθμό δημοτολογίου
 • Το εκλογικό διαμέρισμα
 • Τον κωδικό του εκλογικού διαμερίσματος
 • Τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος
Αν, ωστόσο, γνωρίζετε τον ειδικό εκλογικό αριθμό τότε θα χρειαστεί απλά να συμπληρώσετε αυτόν τον αριθμό και το επώνυμό σας και θα σας εμφανιστούν τα στοιχεία του τμήματος στο οποίο θα ψηφίσετε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Όσον αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr παρατηρήθηκε ότι δεν έχουν καταχωρηθεί σωστά τα ατομικά στοιχεία των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους από τα δημοτολόγια των Δήμων. Δοκιμάστε την εφαρμογή πριν πάτε να ψηφίσετε. Ίσως χρειαστείτε πιστοποιητικό ταυτοπροσωπείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.