Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αφιερωμένο στις εκλογές το doodle της Google σήμερα



Στο κλίμα των εθνικών βουλευτικών εκλογών και το doodle της Google σήμερα, καθώς σιγά-σιγά οι Ελληνες πολίτες αρχίζουν να προσέρχονται στις κάλπες.

Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 είναι οι πρώτες μετά το 1990 που θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής. Συνολικά συμμετέχουν 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Με την απλή αναλογική το κάθε κόμμα λαμβάνει έναν αριθμό εδρών ανάλογο με το ποσοστό των ψήφων που λαμβάνει σε εθνικό επίπεδο.

Η διαδικασία της ψήφου των πολιτών στις εκλογές θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00, μέχρι και την ώρα που θα βγουν στη δημοσιότητα τα πρώτα exit polls, αφού κλείσουν οι κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, ενδέχεται να έχει αλλάξει από το 2019, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε το «Μάθε πού ψηφίζεις» του gov.gr πριν πάτε στο εκλογικό κέντρο. Ολοι οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν το σχολείο στο οποίο θα μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσα από αυτή την εφαρμογή ακόμα και χωρίς τον εκλογικό τους αριθμό.

Για τον ίδιο σκοπό το ΥΠΕΣ έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800), το οποίο λειτουργεί από χθες Σάββατο 20 Μαΐου 2023 και σήμερα Κυριακή 21 Μαΐου 2023 το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.