Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές 2023: Οι βουλευτές που εκλέγονται στην Πέλλα



Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στην ΠΕ Πέλλας, τρεις έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία και μία ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου χάνει την έδρα το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι ίδιοι με την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία:
  • Νέα Δημοκρατία: Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης, Διονύσης Σταμενίτης και Γιώργος Καρασμάνης
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θεοδώρα Τζάκρη.
Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης (ΝΔ)
Γεννημένος στα Γιαννιτσά και με καταγωγή από το Μάνδαλο Πέλλας. 
Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Νομικής Σχολής στην Κύπρο.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δήμου Πέλλας με καθ’ ύλη αρμοδιότητες που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία, τον Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη, τη Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. 
Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος επιτροπής διαβούλευσης για την κατάρτιση του Οργανισμού στο Δήμο Πέλλας, Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΠΑ Δήμου Πέλλας καθώς επίσης μέλος της επιτροπής για την οικονομική απογραφή του Δήμου, ενώ μέχρι και υπήρξε και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 
Σημαντική επίσης είναι η παρουσία του και στον αθλητικό χώρο, δεδομένου ότι υπήρξε Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα Μανδάλου» και Πρόεδρος του «ΠΑΟΚ Γιαννιτσών» και παράλληλα μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών. 
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 αλλά και του 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον Ιούλιο του 2019 εκλέχθηκε βουλευτής, όπως και τον Μάιο του 2023 (πρώτος σε σειρά εκλογής).
Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σαββόγλου και έχουν δύο κορίτσια.

Διονύσης Σταμενίτης (ΝΔ)
Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1968. Προέρχεται από μια μέσο-αστική οικογένεια. Ο πατέρας του Βαγγέλης διετέλεσε υπάλληλος στο Δημόσιο Ταμείο στα Γιαννιτσά και η μητέρα του Ελένη εργάστηκε για 30 και πλέον χρόνια, ως νηπιαγωγός, σε σχολικές μονάδες του Νομού.
Μετά την αποφοίτησή του από το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών συνέχισε τις σπουδές του ως Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιό και μια κόρη.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ενεργειακή Πολιτική και Ανάπτυξη.
Το 1995 έγινε μέλος του ΤΕΕ και έκτοτε εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στην αποκατάσταση και επανάχρηση κτιρίων.
Εκλέχτηκε Βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε:
– Μέλος της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
– Μέλος της μόνιμης επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.
– Μέλος της ειδικής επιτροπής της Ελληνισμού της Διασποράς.
Διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 έως το 2012.
Το 2010 ορίστηκε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ και εκλέχτηκε μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Το 1992 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του Σ.Γ. ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.
Το 1990 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
Εκλέχτηκε Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 12 Ιουνίου του 2012, της 7ης Ιουλίου 2019 και του Μαϊου 2023.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιό και μια κόρη.

Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ)
Εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στη ΝΔ από το 1996!
Ο Γιώργος Καρασμάνης γεννήθηκε το 1951 στην Πέλλα. Σπούδασε οικονομικές αλλά και πολιτικές επιστήμες, ενώ ύστερα από τις σπουδές του εργάστηκε ως οικονομολόγος. Σήμερα είναι ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Είναι ενεργό στέλεχος της ΝΔ από την ίδρυσή της, το 1974. Το 1985 ορίστηκε υπεύθυνος διοικούσας επιτροπής Αγροτικού της ΝΔ για τέσσερα χρόνια, ενώ τον ίδιο χρόνο (1985) ήταν τιμητικά στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, χωρίς να εκλεγεί. Μάλιστα, με τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Αγροτικού συνέβαλλε στη σύνταξη του προγράμματος του κόμματος για την αγροτική ανάπτυξη. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνο τομέα πολιτικής ευθύνης αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας.
Στις Εθνικές Εκλογές του 1996 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ενώ επανεξελέγη στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000, του 2004, του 2007, του 2009 και τις διπλές εκλογές του 2012. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής η οποία προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2009 εξελέγη από το σώμα του Κοινοβουλίου Κοσμήτορας, θέση την οποία διατήρησε έως το 2012.
Στις 9 Ιουνίου 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 2015 (Ιανουάριος και Σεπτέμβριος), 2019 (Ιούλιος) και του Μαϊου 2023.
Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Σπέρη και έχουν μία κόρη την Αναστασία.

Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)
Εκλέγεται συνεχώς πρώτη σε σταυρούς βουλευτής της Π.Ε. Πέλλας σε ΠΑΣΟΚ (2004, 2007, 2009, 2012) και ΣΥΡΙΖΑ (2015, 2019, Μάιος 2022)!
Γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά.
Σπούδασε Νομικά στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και άσκησε δικηγορία στα Γιαννιτσά στο διάστημα 1996-2004.
Το 1998 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος του νομού Πέλλας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2002. Διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος του νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου Αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το 2004 εξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012.  Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. 
Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Το 2014, η Τζάκρη έκανε συζητήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενταχθεί στο κόμμα.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η Τζάκρη κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πέλλας και πήρε μία από τις τρεις έδρες που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 
Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Πατσιά και μητέρα μιας κόρης.



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Ουφ πήγε η καρδιά μας στη θέση της και ησυχάσαμε.
    Δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με αυτούς που αντιπροσωπεύουν την Πέλλα.
    Μπορεί ο Νομός να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία που τον έχει οδηγήσει στο χάλι που βρίσκεται.
    Αναμένουμε αποπεράτωση του εθνικού οδικού δικτύου, αναβάθμιση μονάδων Υγείας, φράγμα Αλμωπαίου κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π
    Ο κατήφορος τελικά μήπως δεν έχει επιστροφή;
    Εξάλλου ο λαός μίλησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η 4αδα των έργων 😂😂😂😂😂😂
      Αλήθεια ποσα ένσημα έχουν όλοι μαζί;
      Οι κάτοικοι του νομου μας να μην έχουν παράπονα στο μέλλον επιλογές τους είναι...
      Περαστικά μας

      Διαγραφή
  2. 3 η ΝΔ και μία το ΠΑΣΟΚ! Και με στοίχημα, θα δείτε σε ένα χρόνο,το σαπιοκάραβο βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεατές στο ίδιο εργο!Κριμα για τον νόμο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΗΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε ορθογραφία.
      Δολοφονικό όπλο το πληκτρολόγιο στα χέρια κάποιων.

      Διαγραφή
    2. Ποιο είναι το πρόβλημα σου?

      Διαγραφή
    3. 11:05 τα κατσίκια του παππού του Γιάννου καλύτερη ορθογραφία ήξεραν🐐🐐🐐

      Διαγραφή
  5. Ραγιάδες τις Πέλλας να τους χαιρόμαστε και περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α, παρακαλώ!! Το τι γράφετε είναι άλλο πράγμα.
    Είτε θέλουμε είτε όχι, δεν πάνε από μόνοι τους στους "300".
    Εμείς ως Πέλλα τους εκλέξαμε γι'αυτό, βουβα!! Αν δεν τους θελετε, ας βγάζαμε Νίκη, Σπαρτιάτες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ 1 ΤΗΝΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΠΡΩΤΙΑ ΤΩΝ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΕΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΔΕΣΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, . ΑΞΙΑ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ. ΥΓ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά τα έργα πνοής φίλε μου και συγχωριανέ εκ Μητρός έχουμε τον Αντιπεριφερειάρχη μας τον Τζαμτζή οπως δεν χάνει εσπερινούς και θείες λειτουργίες σε κάθε παρουσία του Δεσπότη. Μην ανησυχείς λοιπόν οι Βο(υ)λευτές μας καλά βολεύτηκαν για τον εαυτό τους.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.