Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ. Μπαλτζής: Οι Εκλογές της 25ης Ιουνίου και το Πραγματικό Διακύβευμα της Κάλπης


Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική διαδικασία στην οποία καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ των πλήρως αντιπαραθετικών προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ΝΔ, στην οποία καλούμαστε να αποφασίσουμε για τις ζωές μας ανεπιστρεπτί. Το ζητούμενο της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν περιορίζεται μόνο στο ποιοι θα είναι κυβέρνηση και πρωθυπουργός στις 26 Ιουνίου, το μέγιστο διακύβευμα είναι ο δρόμος που θα χαραχτεί την επομένη των εκλογών, ένας δρόμος πλέον καθοριστικός για το παρόν και μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Το «Δίκαιη Κοινωνία, Ευημερία για όλους» δεν είναι για εμάς ένα εύηχο σύνθημα. Είναι τα βαθιά μας πιστεύω, είναι οι ρεαλιστικές, αξιολογημένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στοχεύσεις, προοπτική και όραμα. Για την ενίσχυση του εισοδήματος μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών και συνταξιούχων με ταυτόχρονη όμως βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών η οποία μόνο μέσω της αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι εφικτή. Για την αποτροπή της φτωχοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας με την κατάργηση του εκτρωματικού πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, τη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. Για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και την εγκαθίδρυση ενός κράτους πρόνοιας με ισχυρή κοινωνική προστασία προς όλους. Για την προστασία των Δημοσίων Αγαθών και του περιβάλλοντος. Για το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, τη στήριξη γυναικών και νέων ζευγαριών, την εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη. Για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με σκοπό τη βιώσιμη, πράσινη μα πάνω απ’ όλα δίκαιη και προς όφελος του συνόλου του ελληνικού λαού ανάπτυξη.

Στην αντίπερα όχθη έχουμε το πρόγραμμα της ΝΔ σκοπός και στόχος του οποίου, όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε και από τον αρχηγό της, είναι η συνέχιση της πορείας της προηγούμενης τετραετίας. Ποια είναι όμως αυτή η πορεία; Η περαιτέρω κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων; Οι πλειστηριασμοί 700.000 ακίνητων με τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους; Ο αφανισμός της μεσαίας τάξης; Ο ακραίος πλουτισμός μεγαλοεπιχειρηματιών; Η περαιτέρω αύξηση του δημόσιου χρέους; Η διάλυση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας; Η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας; Το ξεπούλημα των Δημοσίων Αγαθών; Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς; Ο έλεγχος Δικαιοσύνης, ΕΥΠ, Ανεξάρτητων Αρχών και ΜΜΕ; Η επικράτηση της ανασφάλειας στους πολίτες με εγκλήματα όπως των Τεμπών, με όξυνση της σκληρής εγκληματικότητας στις γειτονιές μας, με νωπές τις μνήμες των δεκάδων χιλιάδων νεκρών της πανδημίας; Αυτά επιθυμούν να συνεχίσουν, για αυτά ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού; Και ποια είναι η κρυφή τους ατζέντα σε Δημοσιονομικά και Δημόσια Υγεία; Διάφορα, ιδιαίτερα ανησυχητικά, διαρρέουν με κάποια ήδη να αποδεικνύονται. Τι κρύβει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ;

Στις 25 Ιουνίου δεν αντιπαρατίθενται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης. Αντιπαρατάσσονται δύο εντελώς διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές κοσμοθεωρίες. Η σύγκριση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων μα και οι απτές αποδείξεις διακυβέρνησης αυτών αρκούν για την κατανόηση των τεράστιων δομικών τους διαφορών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε το ’19 από τους ψηφοφόρους, προχωρήσαμε στην αυστηρή αυτοκριτική μας, κατανοήσαμε τα σφάλματά μας, οδεύουμε σαφώς σοφότεροι μα συνάμα και ταπεινότεροι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση της ΝΔ. Θα τους παρέχουμε συγχωροχάρτι, θα νομιμοποιήσουμε ηθικά και πολιτικά τα πεπραγμένα τους δίνοντας και την «ευχή» μας να συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα;

Ίσως να μας θεωρούν αιθεροβάμονες όταν κάνουμε λόγο για ριζική ανατροπή του αποτελέσματος της 21ης Μαΐου. Αρκούν οι οργανωτικές αλλαγές και η διαφοροποίηση της προεκλογικής μας στρατηγικής για την ανατροπή των συσχετισμών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Όλα είναι εφικτά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας εντελώς διαφορετικής εκλογικής αναμέτρησης όπου όλα ξεκινούν από μηδενική βάση, πάμε στις κάλπες με αισιοδοξία και δυναμική. Και όσο απρόσμενο και αφύσικο ήταν το αποτέλεσμα του Μαΐου, τόσο απρόσμενο από την αντίθετη όμως πλευρά, μα απόλυτα φυσιολογικό αυτή τη φορά, δύναται να είναι το αποτέλεσμα του Ιουνίου.

Εμείς, ως πολίτες αυτής της χώρας, χαράζουμε το παρόν και το μέλλον μας, δική μας είναι η ευθύνη. Εμείς καλούμαστε να σκεφτούμε, να κρίνουμε και τελικά να επιλέξουμε όχι απλά την επόμενη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και το δρόμο στον οποίο επιθυμούμε να πορευτούμε. Και από πλευράς μου φίλες και φίλοι, σας στέλνω μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα για την Ανατροπή και την Αλλαγή, σας ζητώ να συμπορευτούμε στο δρόμο για μία προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας ως στόχο την ευημερία του συνόλου του ελληνικού λαού σε μία δίκαιη Κοινωνία και ως σκοπό ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους και όλες μας. Το αξίζουμε, το μπορούμε, στο χέρι μας είναι να το καταφέρουμε!

Κωσταντίνος Μπαλτζής
Υποψήφιος Βουλευτής
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. χορηγοί της δεξιάς καλό αφανισμό, γιαλαντζί αριστεροί αυριανιστες η ζημιά που κάνατε στην αριστερά είναι μεγάλη και θα περάσουν πολλά χρονια για να αποκατασταθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νταούλια μην ξεχάσετε εκεί που θα πάτε θα σας χρειαστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.