Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Περίπου 4.000 στρέμματα κυρίως με κερασιές έχουν πληγεί από την σφοδρή χαλαζόπτωση (βίντεο)



Περίπου 4.000 στρέμματα κυρίως με κερασιές έχουν πληγεί από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Πέλλα προ τριημέρου, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των καλλιεργειών.
Το κεράσι είναι ένα ευαίσθητο φρούτο και η βροχή είναι καταστροφική όταν συμπέσει με την συγκομιδή του, πόσο δε μάλλον εάν κτυπηθεί από χαλάζι.

Την καταβολή προκαταβολικά αποζημιώσεων ζητούν οι αγρότες, αν και δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών. Η λέξη ΕΛΓΑ καταλήγει μόνιμη επωδός, για τους καλλιεργητές. Το ερώτημα είναι έως πότε ο Οργανισμός θα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις.

Κάθε ημέρα ξημερώνει με νέες καταστροφές σε κάποιο νομό της χώρας και το φαινόμενο θα ενταθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς η κλιματική κρίση μόλις ξεκίνησε.

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί το κλίμα σε κάθε περιοχή και τι θα πρέπει να φυτεύσουν οι αγρότες μελλοντικά. Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο σε εξέλιξη που θα χρειαστεί πολύ μεγάλο διάστημα για να ισορροπήσει και αυτό με ερωτηματικό.
Κατά την συγκομιδή των πρώιμων κερασιών τον Μάιο, όταν υπήρξαν ανάλογα καιρικά φαινόμενα, κάποιοι έκαναν λόγω για εκτόξευση των τιμών έως και στα 12 ευρώ, λόγω μειωμένης παραγωγής. Στην πραγματικότητα οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στα 7 ευρώ και αυτό αφορούσε τα εισαγόμενα, κυρίως από την νότιο Αμερική. Σκοπός ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και προφανώς η κερδοσκοπία, αφού τα ελληνικά θα περνούσαν σε κάποιες αγορές με ξένο διαβατήριο, για να δικαιολογήσουν την υπερκοστολόγηση. 
ertnenews.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.