Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός


Έφυγε από τη ζωή ο ακτοπλόος Κώστας Αγαπητός σε ηλικία 67 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να κάνει εγχείρηση καρδιάς και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μετεγχειρητική επιπλοκή. Πριν από έναν μήνα μου είχε τηλεφωνήσει μετά από χρόνια.

«Βλέπω είσαι παραδοσιακός. Ισχύει ο αριθμός σου ο παλιός» μου είπε και συνέχισε: «Ετοιμάζω να κάνω νέα κίνηση στην ακτοπλοΐα. Προηγείται όμως μία εγχείρηση που πρέπει να κάνω και θα επικοινωνήσω μετά μαζί σου».

Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που άκουσα από το Κώστα Αγαπητό τον οποίο γνώριζα από το 1996 λόγω του πειραϊκού-ναυτιλιακού ρεπορτάζ.

Η οικογένεια Αγαπητού και πιο συγκεκριμένα τα αδέλφια Γιάννης και Βασίλης αρχίζει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από την ακτοπλοΐα. Τα 1964 , ιδρύουν την AGAPITOS LINES. Η εταιρία είχε την ιδιοκτησία, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός στόλου οχηματαγωγών πλοίων. Η επιχείρηση ενισχύθηκε πολύ, όταν μπήκε η δεύτερη γενιά ο Κώστας Αγαπητός του Ιωάννη και ο Αντώνης Αγαπητός του Βασίλη, μετά την ολοκλήρωση των ναυτιλιακών σπουδών τους.

Έως το 1992 η AGAPITOS LINES έγινε, μέσα σε αυτά τα χρόνια, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Τότε ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κώστας ίδρυσαν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA) με τον Κώστα διευθύνοντα σύμβουλο.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενισχύθηκε και εστίασε κυρίως στις Κυκλάδες εκτελώντας δρομολόγια από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο Πάρο Νάξο Ίο, Σαντορίνη.

Το 1998, η AGAPITOS LINES εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση τεσσάρων πλοίων.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins επί εποχής Παντελή Σφηνιά, αργότερα, η σημερινή Hellenic. Ο Κώστας Αγαπητός ήταν ο μοναδικός μέτοχος της AEFA.

Την δημοσιότητα είχε απασχολήσει όταν είχε δεχτεί πυροβολισμούς ευρισκόμενος μέσα στο αυτοκίνητό του το 1998 την Κυριακή του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας. Αιτία ειπώθηκε ότι ήταν η απόκτηση μέσω πλειστηριασμού πλοίου που ανήκε σε άλλον ακτοπλόο παραδοσιακής επίσης οικογένειας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του κουράγιο να δίνει στην οικογένεια του και στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.