Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινά η συλλογή μαγειρικών ελαίων στο Δήμο ΑλμωπίαςΕπίσημα πλέον ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την εταιρεία «East West Greece» υλοποιεί πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων, έχοντας προβεί σήμερα στην τοποθέτηση 14 ειδικών κάδων σε σημεία της πόλης μας.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων πραγματοποιήθηκε δίπλα σε κάθε κάδο ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων. Παράλληλα, στην πρόσοψη των πορτοκαλί κάδων παρουσιάζονται οι οδηγίες χρήσης και ο τρόπος ανακύκλωσης και εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Βήμα 1ο: Αφήστε το οικιακό λάδι να κρυώσει. Βήμα 2ο: Τοποθετήστε το οικιακό λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι και κλείστε το καλά. Βήμα 3ο: Τοποθετήστε το πλαστικό δοχείο στον ειδικό κάδο συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων

Απαγορεύεται η εναπόθεση λαδιού από κινητήρες στους ειδικούς κάδους συλλογής.

Με τη σημερινή ημέρα ο Δήμος Αλμωπίας κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών οι οποίες αφορούν:

· Ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, αλουμίνιο)
· Χωριστή συλλογή γυαλιού
· Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
· Συλλογή συσκευασιών φυτοφαρμάκων
· Αξιοποίηση χρησιμοποιημένων ελαίων
· Ανακύκλωση αποτσίγαρων
· Ανακύκλωση ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών
· Συλλογή επίπλων, στρωμάτων και γενικά ογκώδη αντικειμένων
· Ανακύκλωση φορητών ηλεκτρικών στηλών και λαμπτήρων
· Συλλογή ελαστικών αυτοκινήτων
· Συλλογή αποβλήτων εκσκαφών – κατεδαφίσεων

Καλούμε τους πολίτες να υποστηρίξουν τις δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας για να έχουμε ένα πιο καθαρό φυσικό περιβάλλον.

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τους στόχους μας και να θέτουμε νέες βάσεις για το βιώσιμο μέλλον του Δήμου μας.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου 
Νάνου ΠολυξένηShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.