Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται το ραλι στις τιμές των κατασκευαστικών υλικών


Συνεχίζεται το ράλι ανόδου των οικοδομικών υλικών, που βεβαίως προδικάζει και τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των τιμών στην αγορά ακινήτων. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών κατέγραψε τον φετινό Μάιο αύξηση 7,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου του 2022, έναντι αύξησης 11,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021.

Ο Γενικός Δείκτης του Μαΐου εμφανίζεται αυξημένος κατά 0,6% συγκριτικά με τον δείκτη του Απριλίου 2023, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2022.

Σε επίπεδο 12μήνου, ο μέσος δείκτης της περιόδου Ιουνίου 2022 – Μαΐου 2023 παρουσίασε αύξηση 10,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2021 – Μαΐου 2022, έναντι αύξησης 7,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στις εξής κατηγορίες: Τούβλα (+18,7%), Σωλήνες πλαστικοί, συνθετικοί, ινοτσιμέντου (+12,8%), Υαλοπίνακες ασφαλείας (+12,7%), Θερμαντικά σώματα (+12,5%) και Παρκέτα (+9,7%). Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (-24,1%) και του πετρελαίου κίνησης (-14,7%).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.