Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Δυο κρουαζιερόπλοια «εγκαινιάζουν» τον νέο επιβατικό σταθμό


Δυο ταυτόχρονα κρουαζιερόπλοια υποδέχεται σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε δυο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς καθώς «εγκαινιάζεται» η λειτουργία του 2ου Επιβατικού Σταθμού σε ανακαινισμένο κτήριο στον Προβλήτα 2.

Τα δυο κρουαζιερόπλοια που θα πιάσουν Θεσσαλονίκη είναι το “Europa 2”, της εταιρείας Hapag Lloyd Cruises, που θα χρησιμοποιήσει το νέο επιβατικό σταθμό και το “Celestyal Crystal” της εταιρείας Celestyal Cruises που όπως κάθε Κυριακή θα χρησιμοποιήσει τον επιβατικό σταθμό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Νέες δυνατότητες
Με το νέο επιβατικό σταθμό το λιμάνι τη Θεσσαλονίκης αποκτά νέες δυνατότητες αξιοποίησης της κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επόμενα δυο χρόνια οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη θα φτάσουν τις 200 από 70 που αναμένονται φέτος όπως συμφώνησαν εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας που μίλησαν στο πλαίσιο του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.

Η εκπρόσωπος του ΟΛΘ κα. Θεοδώρα Ρήγα είπε στο ίδιο πάνελ ότι από τις 18 Ιουνίου θα λειτουργήσει αναβαθμισμένο το κρηπίδωμα 10 του λιμανιού με το μήκος του να φθάνει στα 320 μέτρα και το βάθος της λεκάνης στα 10 μέτρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να δέχεται και πολύ μεγαλύτερα πλοία.

Επίσης σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Εκτίμηση του Κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της Κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη», την οποία υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου, που παρουσιάστηκαν στο 7ου Posidonia Sea Tourism Forum, οι συνολικές θετικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας για την πόλη να κυμαίνονται μεταξύ €8,56 εκ. (σενάριο βάσης) και €10,82 εκ. (θετικό σενάριο)

Όσο αφορά τις επιπτώσεις στην απασχόληση, η φετινή περίοδος της κρουαζιέρας, με τον σημαντικό αναμενόμενο αριθμό 68 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι η κρουαζιέρα θα έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση 111 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ετήσια βάση. 

ot.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ο Ζέρβας τους κέρναγε κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια ομάδα χόρευε συρτάκι. Σαν την ταινία με τον Γεωργίτση και την Χρονοπούλου. Στην Πάτρα ακόμη ένα εργοστάσιο (της Crown Hellas) κατεβάζει ρολά και 120 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Ένας μήνας πέρασε δεν πέρασε από το κλείσιμο της TupperWare Hellas με άλλους 120 απολυμένους εργαζόμενους. Και εμείς υποδεχόμαστε τους τουρίστες της κρουαζιέρας οι οποίοι θα φάνε ένα σουβλάκι, θα πάρουν κανένα μαγνητάκι made in China και είμαστε χαρούμενοι. Αντί να επενδύσουμε στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση της, που είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, έχουμε θεοποιήσει τον τουρισμό και την παραγωγή ρεύματος μέσω ΑΠΕ, απαξιώνοντας υψηλής παραγωγικής αξίας αγροτική γή. Όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου το μακρινό 1980 εάν επικρατήσει ο νεοφιλελευθερισμός και οι δυνάμεις της αγοράς θα γίνουμε το ξενοδοχείο της Ευρώπης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα να πάρεις κάνα επίδομα γιατι με αυτά ζεις, δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γίνει οι αγρότες στο καφέ οι Έλληνες αγρότες για θεωρία και οι Αλβανοί στο χωράφι για δουλειά

      Διαγραφή
    2. 800.000 αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
      Μητσοτάκη δαγκωτο και θα τρώτε από τα σκουπίδια αγρότες .
      Το νου σας έτσι;
      Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος μαλακες .

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν είμαι αγρότης όντως, αλλά για σένα πάω στοίχημα ότι είσαι κλακαδόρος - ραγιάς - ακολουθώ τον τοπικό βουλευτή και όπου βγεί, μπάς και βολευτώ κάπου. 430 εκατομμύρια το χρέος της ΝΔ και άλλα 330 του ΠΑΣΟΚ. Να πεις του Γεωργιάδη που θα ερθει αύριο μεθαύριο να δώσει καμιά επιχορήγηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σε αυτά τα δύο κόμματα, όπως μοιράζουν δεξιά και ακροδεξιά τα φράγκα της ανάπτυξης, μπας και πέσει κανά ψιλό για σένα μέσω απευθείας αναθέσεων που μοιράζουν οι τοπικοί φύλαρχοι σας.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.