Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Open MallΞεκίνησε η υλοποίηση του έργου δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Έδεσσας, που περιλαμβάνει μία σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την όψη του κέντρου της πόλης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλέγμα έργων και δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Έδεσσας και του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, που:

α) θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημοσίου χώρου

β) θα οργανώσουν τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smart city)

γ) θα προσδώσουν μια ενιαία ταυτότητα στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, στο πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, με προϋπολογισμό 1.822.488,90€.

Το έργο αφορά αναβάθμιση του αστικού χώρου στο κέντρο της πόλης, με αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, δίκτυο ομβρίων, ανάπλαση της πλατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου, φυτεύσεις δεντροστοιχιών και πρασίνου, προμήθεια αστικού εξοπλισμού για μία πιο ασφαλή και φιλόξενη πόλη (παγκάκια, κάδους σκουπιδιών, σήμανση, διακοσμητικά κολωνάκια, οριοθέτηση χώρου πεζών), πληρέστερο οδοφωτισμό, υπογειοποίηση καλωδίων του δικτύου ΔΕΔΗΕ, συστήματα κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, ψηφιακή σήμανση με ηλεκτρονικές πινακίδες και free wifi στο κέντρο της πόλης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επίσης, μέσα από το έργο θα ωφεληθούν άμεσα οι επιχειρήσεις της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ανακαίνιση της όψης τους και οριζόντιες δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος και έμμεσα το σύνολο της αγοράς της πόλης, που αναβαθμίζεται αισθητά.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Γιάννης Μουράτογλου, δήλωσε για το Open Mall:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη και στόχος μας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να καρπωθεί η αγορά της πόλης το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα.

Το έργο έχει συνάφεια και συμπληρωματικότητα με τα άλλα έργα που υλοποιούνται στην πόλη της Έδεσσας, όπως είναι η λειτουργική ενοποίηση του εμπορικού με το ιστορικό – τουριστικό κέντρο της πόλης που θα φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στην αγορά της Έδεσσας και η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου που θα γίνει συνεδριακό κέντρο και επισκέψιμος χώρος, καθώς και με την ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου.

Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υλοποιείται τμηματικά, αλλά με βάση οργανωμένο σχέδιο και διεκδίκηση σημαντικών οικονομικών πόρων από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:


 1. Ήθελα να ρωτήσω των δήμο Έδεσσας, γιατί επιτρέπει τον εργολάβο να ρίχνει τσιμέντο με αυτοσχέδια βαρέλα με παρασκευή της πλάκας και όχι από εργοστάσιο παρασκευής έτοιμου σκυροδέματος. Βάση του κανονισμού τεχνολογίας σκυροδέματος δεν επιτρέπεται το σκυρόδεμα χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά να το διαστρώνουν στα δημόσια έργα. Που είναι ο έλεγχος; Επίσης στο τσιμέντο δεν βάζουν σίδερα μέσα είναι σωστό αυτό τεχνικά; Μάλλον βάφουν τις σωλήνες με τσιμέντο όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες. έλεγχος μηδέν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος σου είπε ότι το σκυρόδεμα δεν έχει πιστοποιητικά; Τα καταθέσαμε εκεί που πρέπει. Όχι πάντως σε σένα. Σε ότι αφορά τα σίδερα, την άλλη φορά που θα ορίσουν εσένα να κάνεις τη μελέτη, φρόντισε να τα βάλεις.

   Διαγραφή
 2. την ίδια γκρίνια έχουμε σε όλα τα μεγάλα έργα...Μόνο με δυσκολιες κάνεις μεγάλα έργα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εργο που έπρεπε να αρχίσει και να ολοκληρωθει χρόνια πριν, αρχίζει παραμονές εκλογών. Φάτε σανό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.