Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΑΔΕ: Έρχονται περισσότερα από 15.000 ''ραβασάκια'' σε φορολογουμένους – Ποιους αφορά


Περισσότερα από 15.000″ραβασάκια” για αδήλωτα εισοδήματα αναμένεται να στείλει η ΑΑΔΕ σε φορολογουμένους. Πρόκειται για τους φορολογουμένους που έχουν πιαστεί στην “τσιμπίδα” της Αρχής επειδή είχαν αποκρύψει εισοδήματα ή δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις.
Στον κατάλογο της Εφορίας εκτιμάται πως θα συμπεριληφθούν εργαζόμενοι  και συνταξιούχοι  που έχουν αδήλωτα αναδρομικά και αποδοχές, ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν αδήλωτα εισοδήματα από την εκμίσθωση  οικημάτων και φυσικά πρόσωπα που παίρνουν εισοδήματα από το εξωτερικό και δεν τα έχουν δηλώσει.

Επίσης  εκτιμάται πως θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι φορολογικές υποθέσεις του 2017, οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους.
Πώς θα γίνει ο έλεγχος
Ο έλεγχος των εφοριακών για τις υποθέσεις θα επικεντρωθεί:

• Στα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.
• Στα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν λοιπά εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποστέλλονται ετησίως ή περιλαμβάνονται στην τελευταία προ του έτους για το οποίο εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου υποβληθείσα δήλωση φόρου εισοδήματος και στην περιουσιακή κατάσταση του εκάστοτε έτους, όπως αυτή προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ.
• Στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που είναι διαθέσιμη στην ΑΑΔΕ και τα οποία δύνανται να αφορούν την άσκηση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και στοιχεία που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών για την εφαρμογή της διεθνούς διοικητικής συνεργασίας στο πεδίο της άμεσης φορολογίας.
• Σε κάθε διαθέσιμη πληροφορία από τρίτους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.