Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχεδόν 3 δισ. ευρώ το μήνα «τζογάρουν» οι ΈλληνεςΣυνολικά 14,51 δισ. ευρώ «πόνταραν» οι Έλληνες το διάστημα Ιανουαρίου – Μάϊου 2023. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 34,85% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 που τα πονταρίσματα των παικτών είχαν διαμορφωθεί στα 10,76 δισ. Ευρώ.

Αυξημένα κατά 16,99% ήταν και τα GGR, δηλαδή τα έσοδα των εταιρειών επίγειων και διαδικτυακών τυχερών παιγνίων μετά την απόδοση των κερδών στους παίκτες. Συγκεκριμένα από 903 εκατ. ευρώ το πεντάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στο 1,056 δισ. ευρώ.
Συνολικά 14,51 δισ. ευρώ «πόνταραν» οι Έλληνες το διάστημα Ιανουαρίου – Μάϊου 2023. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 34,85% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 που τα πονταρίσματα των παικτών είχαν διαμορφωθεί στα 10,76 δισ. Ευρώ.

Αυξημένα κατά 16,99% ήταν και τα GGR, δηλαδή τα έσοδα των εταιρειών επίγειων και διαδικτυακών τυχερών παιγνίων μετά την απόδοση των κερδών στους παίκτες. Συγκεκριμένα από 903 εκατ. ευρώ το πεντάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στο 1,056 δισ. ευρώ.
- Το φόρο παικτών θα συνεχίσουν να υποχρεούνται να τον καταβάλλουν οι παίκτες και σε καμία περίπτωση δεν είναι φόρος ή τέλος που θα υποχρεούνται να καταβάλλουν οι πάροχοι.

- Οι ρυθμίσεις που θα προταθούν σε αυτή τη φάση δεν θα αφορούν τα κέρδη παικτών από στοιχήματα αλλά μόνο τα κέρδη από αριθμό παιχνίδια (RNG).

- Οι ρυθμίσεις που θα προταθούν θα επιδιώκουν το δημόσιο να εισπράττει έσοδα από φόρο παικτών από τα συγκεκριμένα παιχνίδια ύψους ανάλογου με το φόρο που εισπράττει σήμερα λαμβάνοντας υπόψη μία συντηρητική προσέγγιση από τα οφέλη που θα προκύψουν λόγω επαναπροσέγγισης παικτών στο νόμιμο δίκτυο.

«Φαίνεται καταρχήν πως το να διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα φόρου κερδών παικτών και παράλληλα να προσελκυστούν στο νόμιμο δίκτυο όσοι έχουν φύγει λόγω του ύψους του φόρου κερδών παικτών είναι σαν να τετραγωνίσει κάνεις τον κύκλο. Δεν είναι όμως όπως φαίνεται. Υπάρχουν καταρχήν λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την αντίφαση. Επειδή όμως είναι ένα σύνθετο ζήτημα, η Επιτροπή σε κάθε περίπτωση πριν προωθήσει οποιαδήποτε πρόταση θα διαβουλευθεί επαρκώς με τα όργανα των διαδικτυακών παρόχων αλλά και με την ΟΠΑΠΟΠΑΠ -0,97% ΑΕ κατά το μέρος που την αφορά. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται ορισμένες αναπόφευκτες καθυστερήσεις. Εννοείται πως η τελική απόφαση ανήκει στο υπουργείο οικονομικών το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο για φορολογικές ρυθμίσεις» καταλήγει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ντζανάτος.

euro2day.gr

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.