Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών η κυβέρνηση -«Ύποπτη» η στάση της ΚΕΔΕΓια τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους δήμους, αλλά και οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών δήμων, κάνει λόγο η ΠΟΕ – ΟΤΑ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση εναντίον της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» το ρόλο της ΚΕΔΕ. 
Ταυτόχρονα η ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκαλεί Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων – Μελών της σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου, όπως αναφέρει «να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πρώτο και σημαντικότερο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού».
Η Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικό Μολύβι», που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 154 (Αιγάλεω), την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, με ώρα έναρξης στις 9.00 το πρωί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συγκαλεί Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων – Μελών της σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πρώτο και σημαντικότερο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικό Μολύβι», που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 154 (Αιγάλεω), την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, με ώρα έναρξης στις 9.00 το πρωί.
Οι ελλείψεις προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευκαιριακές λύσεις, προχειρότητα ή πασαλείμματα. Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εδώ και τώρα, με σκοπό να στελεχωθούν οι Δήμοι και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας ικανοποιητικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Η κυβέρνηση ωστόσο κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Απαξιώνει και υπονομεύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πολιτική της, μέρος της οποίας είναι το κλείσιμο της στρόφιγγας των προσλήψεων, αποσκοπώντας στην ανάθεση των υπηρεσιών στους ιδιώτες με το πρόσχημα της δημιουργίας του …Επιτελικού Κράτους.
Η «διάταξη Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων και οι διώξεις αιρετών που δεν συμφωνούν με αυτή, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα δικαστήρια δικαιώνουν εργαζόμενους αναγνωρίζοντας την πραγματική τους εργασιακή σχέση, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό!
Η δε στάση της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι απογοητευτική, αν όχι ύποπτη.
Από τη μια «χτυπά στην πλάτη» εργασιακές ομάδες που για χρόνια απασχολούνται και προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την άλλη τους… «σπρώχνει στο γκρεμό», υπηρετώντας την πολιτική θέση για εξάντληση των ένδικων μέσων. Ο απόλυτος εμπαιγμός.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι όσον αφορά στην έλλειψη προσωπικού και μία σειρά άλλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να πληγεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός της χαρακτήρας. Οι εργαζόμενοι λοιπόν πρέπει να πουν «ως εδώ»…
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη διεξαγωγή Πανελλαδικής Σύσκεψης των Προέδρων των Συλλόγων-Μελών, για να συναποφασιστούν τα επόμενα διεκδικητικά βήματα. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν προκειμένου να ληφθούν συλλογικά αποφάσεις.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.