Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Με επίκεντρο τον παραγωγό θα εργαστούμε για έναν πιο ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα»Δήλωση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για την Ελλάδα του μέλλοντος. Από την πρώτη ημέρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει το Υπουργείο με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της θέσης του παραγωγού, την εξωστρέφεια των προϊόντων μας, τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη σύνδεση των πρακτικών καλλιέργειας με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση.

Συνεχίζοντας το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θα εργαστούμε προκειμένου να επιλύσουμε ζητήματα αλλά και να προωθήσουμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη συνολική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας. Όπως παρουσίασε ο Υπουργός κ. Αυγενάκης οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής μας έχουν ως εξής:

1. Αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
2. Μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α).
3. Νέοι αγρότες.
4. Το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
5. Διαχείριση των υδάτινων πόρων.
6. Δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια
7. Μεταρρύθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα.
8. Ψηφιακή Γεωργία και ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων.
9. Καθημερινότητα – κτιριακό – υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές, και πρώτος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να είμαστε και αυτή τη θητεία συνεπείς απέναντι σε όσα έχουμε δεσμευθεί. Το όραμα μας για τον πρωτογενή τομέα απαιτεί μεθοδικότητα και σχέδιο προκειμένου να πραγματωθεί και ήδη, υπό τον Υπουργό μας, εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου».Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. Το άλλο με τον Τοτό το γνωρίζουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με τους βιομηχάνους κ εμπόρους αγροτικών προϊόντων που έχουν στήσει φαγοπότι να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα. Η Αισχροκέρδεια πρέπει να σταματήσει εις βάρος του δούλου πλέον αγρότη. Τα υπόλοιπα να 'χαμε να λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελεύθερη αγορά έχουμε, άμα θέλουν να μην τα πουλάνε.

   Διαγραφή
  2. Και τι σκατα θα τρως βρε αιπαναβατε ?ελεύθερη αγορά?

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.