Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση της Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τα κουνούπιαΑνακοίνωση του Γραφείου του Περιφερειακού Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία


Η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία:
“Κατά τη θερινή περίοδο, στο Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη λαμβάνονται πολλά αιτήματα-διαμαρτυρίες σχετικά με οχλήσεις από κουνούπια. 
Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών είναι πολυετές και υλοποιείται συστηματικά στις  περιαστικές περιοχές σε όλη την περιφέρεια, όπου αρμοδιότητα έχει η Περιφερειακή Διοίκηση. Για τις αστικές περιοχές ευθύνη έχουν κυρίως οι αρμόδιοι Δήμοι.
Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, οργανώθηκε, από την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύσκεψη συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων στα τέλη Μαϊου 2023. Πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματος παρέχονται σε διαρκή Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Διοίκησης, τα οποία αναρτώνται και στην Ιστοσελίδα και τα Κοινωνικά Δίκτυα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη: symparastatis@pkm.gov.gr
Υπενθυμίζεται ότι από την Περιφερειακή Διοίκηση έχει αναπτυχθεί ειδική εφαρμογή, «Mosquito Vision», μέσω της οποίας κάθε πολίτης από το κινητό του μπορεί να υποδείξει τοποθεσίες με υψηλό επίπεδο όχλησης, ώστε να  προγραμματισθούν, κατόπιν αδείας από τα αρμόδια Υπουργεία, ψεκασμοί κουνουπιών.
Η εφαρμογή παρέχεται χωρίς χρέωση από το PlayStore (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.ecodev.mosquitovision) και το AppStore (https://apps.apple.com/gr/app/mosquito-vision/id1573016624).
Επίσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην δωρεάν τηλεφωνική γραμμή, 800-11-244-24 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00πμ-4:μμ.
Όλες οι χρονιές δεν είναι ίδιες. Φέτος οι μεταβολές του καιρού, έντονες βροχές και καύσωνες, έχουν δημιουργήσει περιβάλλον ιδανικό για πολλαπλασιασμό κουνουπιών.
Πέρα από τις δράσεις των υπευθύνων φορέων, θα χρειαστεί να επιμείνουμε και σε ατομικά μέτρα προστασίας (ενδύματα, εντομοαπωθητικές ουσίες, αποφυγή υγρασίας σε άνθη και πράσινο στις ιδιοκτησίες μας),  ώστε να απαλύνουμε τις οχλήσεις κουνουπιών στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Καλό καλοκαίρι!”.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.