Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση Λαϊκών Συσπειρώσεων των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας για τον καύσωνα


Εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για το επερχόμενο κύμα καύσωνα διαρκείας. Μας ενημερώνουν πως και λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα φαινόμενα θα είναι συχνότερα. Η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει το θέμα, με απλή σύσταση προς τους εργοδότες για ανάληψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι πολλαπλά. Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων είναι ελάχιστοι και σε συνδυασμό με την τραγική έλλειψη προσωπικού καθιστά ανέφικτο τον έλεγχο των χιλιάδων επιχειρήσεων στην χώρα μας.

Δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στα εξαντλητικά ωράρια η θερμική καταπόνηση πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κατηγορίες με χρόνια προβλήματα.

Η ζέστη και η υγρασία έχουν και άμεσα αρνητικά αποτελέσματα –αφυδάτωση, ηλίαση ,αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων- αλλά και μακροπρόθεσμη επίδραση σε χρόνιες παθήσεις –καρδιοπάθειες κλπ.

Οι συνθήκες εργασίας στους κλάδους της οικονομίας που αφορούν τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τον επισιτισμό, τους εργάτες γης, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στον ηλεκτροφωτισμό, γίνονται δυσμενέστεροι σε συνθήκες καύσωνα.

Για την εργοδοσία μετράει μόνο το κέρδος και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή.

Κάτω από την πίεση των συνδικάτων, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων με όχημα και την σημερινή κινητοποίησή τους στο Υπουργείο Εργασίας η σύσταση του υπουργού προς τους εργοδότες για μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων στον καύσωνα θα γίνει υπουργική απόφαση και θα είναι υποχρεωτική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ

--Άμεση διακοπή εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που είναι εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς κελσίου ή χαμηλότερα ανάλογα με τον τύπο της εργασίας.

--Όχι έκθεση στον ήλιο. Τακτά χρονικά διαλλείματα σε κλιματιζόμενες αίθουσες, παροχή δροσερού νερού.

--Πλήρη αποχή από την δουλειά των ομάδων υψηλού κινδύνου.

--Πλήρη καταβολή του ημερομισθίου. Περιορισμό βαριών εργασιών.

--Να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

--Ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου.

-- Παροχή κλιματιζόμενων αιθουσών από τους Δήμους.

--Κλιμάκωση του αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν ως κανονικότητα να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα , συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία κα την ζωή τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να αβαντάρετε την ΝΔ και επιτέλους δώστε δείγμα γραφής για τον λόγω ύπαρξης του ΚΚΕ.
    Επαναστατικές γυμναστικές και έκανα το …καθήκον μου δεν αρκούν ούτε πείθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.