Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχαιολογικοί χώροι: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι αρχαιοφύλακες τις ημέρες του καύσωναΣε στάση εργασίας προχωρούν οι αρχαιοφύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας τις ημέρες του καύσωνα "για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών".

Σε τετράωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους προχωρούν οι αρχαιοφύλακες τις ημέρες του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κήρυξε "για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών" τετράωρη στάση εργασίας από την Πέμπτη 20/7 έως και την Κυριακή 23/7, από τις 16.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν από τις 08.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ. και στον Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού).

Επίσης, κηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας από τις 13.30μμ-15.30μμ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας, που λειτουργούν 08.30 π.μ. - 15.30 μ.μ..

Οι αρχαιοφύλακες που εργάζονται στα ΝΠΔΔ και σε μουσεία με διπλοβάρδια, πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας (13.30 μ.μ.) σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

"Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχ. Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών" επισημαίνουν οι αρχαιοφύλακες.

Ας σημειωθεί ότι "παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45˚C, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών)" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.