Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο Δήμο ΣκύδραςΟ Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών και δράσεών του για την αύξηση της εφαρμογής μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης.

Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται μέσω του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας του Δήμου Σκύδρας σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Σκύδρας.

Με τη σπιρομέτρηση εξετάζεται το πόσο καλά μπορεί ν΄αναπνεύσει κάποιος κι έτσι η εξέταση αυτή συμβάλλει στη διάγνωση διαφόρων πνευμονικών νόσων. Είναι ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά κι απαιτεί δυνατό φύσημα σε μια μικρή συσκευή, το σπιρόμετρο.

Η εξέταση απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 40 ετών, σε καπνιστές, σε άτομα που βήχουν πολύ, που τους κόβεται η ανάσα όταν περπατάνε γρήγορα και γενικότερα σ΄όσα άτομα ανησυχούν για την υγεία των πνευμόνων τους.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα παρευρίσκεται και θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ο Ειδικός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας Στυλιανός Καλούδης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας σε χώρο που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, από τις 09:30’ έως τις 13:30’.

Όσα άτομα ενδιαφέρονται να εξεταστούν μπορούν ν΄απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, τηλ.:2381351876. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αρμόδια για το συντονισμό του προγράμματος είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ευφροσύνη Κρητίδου τηλ.: 6977485744.

Ο Δήμος Σκύδρας ευχαριστεί προκαταβολικά όλους τους συντελεστές του προγράμματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.