Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πόρισμα ''φωτιά'' για τα Τέμπη: Με σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση (βίντεο)Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων είναι αποκαλυπτικό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση στα Τέμπη.
Αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.

Ο Ant1 παρουσίασε, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κομμάτι του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών.
Ανιχνεύθηκε ουσία που δεν δικαιολογείται
Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Το ξυλόλιο είναι μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.
Επίσης, οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Επιπλέον απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

Ακόμα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη σύγκρουση.

Μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στο εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Ant1:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.