Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Revolut: Πώς εκλάπησαν 20 εκατ. δολάρια – Το «κενό» στα συστήματα


Περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να κλέψουν οργανωμένοι εγκληματίες από την Revolut, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό στα συστήματα πληρωμών, γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, επικαλούμενοι πολλές πηγές με γνώση του συμβάντος που δεν κατονομάζονται.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το ζήτημα αυτό προέκυψε λόγω διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συστημάτων της Revolut. Τονίζεται μάλιστα, ότι οι διαφορές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένες συναλλαγές να απορριφθούν και εν συνεχεία να επιστραφουν εσφαλμένα.

Η τακτική και το «ελάττωμα» στο σύστημα
Αυτή η διαφορά στα συστήματα της Revolut έγινε αντιληπτή στα τέλη του 2021, και οι εγκληματικές συμμορίες άρχισαν να το εκμεταλλεύονται από τις αρχές του 2022. Σύμφωνα με την τακτική που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, προχωρούσαν σε μεγάλες συναλλαγές, οι οποίες θα απορρίπτονταν και στη συνέχεια θα αναλάμβαναν τα επιστρεφόμενα ποσά μέσω ΑΤΜ.

Το πρόβλημα ήρθε στο φως όταν μια συνεργαζόμενη τράπεζα στις ΗΠΑ ειδοποίησε την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι διατηρούσε λιγότερα μετρητά από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στη συνέχεια, η θυγατρική των ΗΠΑ ζήτησε εισφορές μετρητών από τη μητρική της και το «ελάττωμα» αυτό έκλεισε την άνοιξη του 2022. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν συνολικά. Ωστόσο η καθαρή ζημιά ανέρχεται σε περίπου 20  εκατομμύρια δολάρια,  καθώς κατέστη δυνατόν να ανακτηθούν ορισμένα κεφάλαια, με τον εντοπισμό και τη δίωξη εκείνων που είχαν κάνει ανάληψη μετρητών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.