Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

100 χρόνια ΕΣΗΕΜ-Θ με επετειακή έκδοση και ντοκιμαντέρΜε δύο εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της συντονίζει τον βηματισμό της η ΕΣΗΕΜ-Θ με την έναρξη της 87ης ΔΕΘ και παραδίδει στο κοινό την αποτύπωση της ιστορικής διαδρομής της με έναν πολυσέλιδο επετειακό τόμο και ένα ντοκιμαντέρ. 
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ HELEXPO η ΕΣΗΕΜ-Θ και το Μορφωτικό Ίδρυμά της παρουσιάζουν την έκδοση 100 Χρόνια ΕΣΗΕΜ-Θ, δίνοντας το βήμα σε πρόσωπα της πολιτικής, της ενημέρωσης και εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου για να περιγράψουν ποιο ίχνος αφήνει ένας αιώνας βίου και δραστηριότητας της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής. Την ίδια ημέρα, στις 19.00, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου Ολύμπιον (Αριστοτέλους 10) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Υπηρετώντας την αλήθεια – 100 χρόνια ΕΣΗΕΜ-Θ». 
Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, από την ιστορική προσέγγιση ερευνητών και ακαδημαϊκών, και κυρίως από τις μαρτυρίες προσωπικοτήτων που πρωταγωνίστησαν στη διαδρομή της ΕΣΗΕΜ-Θ, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει πώς ένα επαγγελματικό σωματείο έγινε με την δράση και τις πρωτοβουλίες του στοιχείο ταυτότητας της Θεσσαλονίκης αλλά και σημείο αναφοράς για την ενημέρωση στην περιφέρεια.
Η προετοιμασία της έκδοσης και η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγιναν από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.