728x90

Φανουρόπιτα σε 3 λεπτά, δεν λασπώνει και δεν τρίβεται - Πεντανόστιμη συνταγή! (βίντεο)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
250 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ ηλιέλαιο
250 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κτγ κανέλα
1/4 κτγ γαρίφαλο
2 βανιλίνες
60 γρ καρύδια
50 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει

Για το πασπάλισμα της φόρμας
Ηλιέλαιο
1 κτσ αλεύρι

Για το στόλισμα
Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα , τις βανιλίνες, το γαρίφαλο , την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε τα καρύδια και μέσα στις σταφίδες προσθέτουμε 1 κουυταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας πολύ καλά .
Προσθέτουμε και τις σταφίδες μέσα στο μείγμα και με το σύρμα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε μια φόρμα 26 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο και αλείφουμε με άνα πινέλο όλο το εσωτερικό της φόρμας με ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πασπαλίζοντας το να κολλήσει σε όλη την φόρμα και αυτό που περισσεύει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια μαρίζ και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το χρυπάμε 2-3 φορές πάνω στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα το γυρνάμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη δίνοντας ότι σχέδιο μας αρέσει.
Πεντανόστιμη και πανεύκολη Φανουρόπιτα που θα την λατρέψετε!!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code