Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με δορυφόρο θα παρακολουθεί η ΑΑΔΕ τα φορτηγά σε όλη την ΕλλάδαΜέσα από δορυφόρο θα μπορεί η εφορία να παρακολουθεί κάθε φορτηγό που περνάει τα σύνορα της Ελλάδας προκειμένου να εντοπίσει τυχόν λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων ποτών.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ στους τομείς αυτούς και αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή για τον προϋπολογισμό. Την κατάσταση αυτή επιχαίρει να αντιμετωπίσεις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με ενα νεο ψηφιακό όπλο που θα χρηματοδοτηθεί στο το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρακολούθηση της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση θα επικεντρωθεί στην κίνηση επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων στην ελληνική επικράτεια.
Το σύστημα αυτό θα μπορεί να παρακολουθεί το φορτίο από την είσοδό του και την τελωνειακή διαδικασία που εφαρμόζεται για την είσοδο, κυκλοφορία ή την έξοδό του.
Το έργο έχει προϋπολογιστεί σε 80,06 εκατ. ευρώ και αντικείμενό του είναι η δημιουργία για την Τελωνειακή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τον έλεγχο και την καταγραφή φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) κατά τη διέλευσή τους από χερσαία συνοριακά σημεία και Τελωνεία Λιμένων, καθώς και την ψηφιακή παρακολούθηση της κίνησής τους κατά την κυκλοφορία τους εντός της χώρας. Βασικός στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων και ειδικά του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Το βασικό έργο θα περιλάβει ένα Σύστημα Καταγραφής Διελεύσεων (ΣΥΚΑΔ), βάσει του οποίου θα καταγράφονται αυτόματα (μέσω καμερών, ειδικού ασύρματου εξοπλισμού κ.λπ.) τα διερχόμενα οχήματα παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγά, λεωφορεία, βυτιοφόρα κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από περίπου 30 σημεία της χώρας. Τα σημεία αυτά είναι οι βασικοί λιμένες και τα σημεία εισόδου/εξόδου.
Παράλληλα, το έργο θα περιλάβει την τοποθέτηση πάνω από 10.000 κυκλωμάτων δορυφορικής παρακολούθησης (GPS Trackers), που θα τοποθετούνται στα φορτηγά και τα containers που κινούνται επί ελληνικού εδάφους. Επίσης, θα περιλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ζύγισης βαρέων οχημάτων σε επιλεγμένα σημεία, όπως στις εισόδους της χώρας και στους σταθμούς διοδίων, όπου θα μπορεί να ζυγίζεται αυτόματα το όχημα στη δεξιά λωρίδα διοδίων με τέτοιον τρόπο ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος.
Επιπλέον, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα προμηθευτούν 15 μηχανήματα ανίχνευσης “smart nose” για την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) και για τις 14 υπηρεσίες των Κινητών Ομάδων Ελέγχου (ΚΟΕ) και των Θαλάσσιων Ομάδων Ελέγχου (ΘΟΕ).
Πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.