Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λειτουργία ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας στο ΔΙΕΚ Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας


Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) του Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας ανακοινώνει την λειτουργία της ειδικότητας ‘’Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Α΄ & Γ΄ εξάμηνo-κατατάξεις) για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Γ6α/Γ.Π.21609 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3027/Β/08-05-2023) και την έναρξη των εγγραφών για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024.

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού άρχισαν στις 28/08/2023 και θα ολοκληρωθούν αυστηρά στις 06/09/2023.

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με άμεση εγγραφή, εκτός της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι εγγραφές αρχίζουν 01/09/2023 ολοκληρώνονται στις 15/09/2023 και ισχύουν τα κάτωθι:

· Δικαίωμα εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ. (Επίπεδο 5) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, καθώς, και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο 4).

· Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων για εγγραφές στο Α΄ εξάμηνο σπουδών θα υποβάλλονται από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023, μετά από σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας . Την ίδια χρονική περίοδο οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισοτίμων τίτλων, δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ.

· Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Δ.Ι.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά για την επιλογή τους:

· Αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου (χορηγείται από τη Γραμματεία του ΔΙΕΚ)

· Τίτλο σπουδών

· Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο

· Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς (για ομογενείς)

· Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (για αλλοδαπούς)

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

· Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (ή δημόσιο έγγραφο που αυτός αναγράφεται)

Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 τ του ν. 4763/2020 (Α΄ 254).

Προς τους υποψήφιους καταρτιζόμενους τονίζεται επίσης η δυνατότητα πρόσβασης σε συναφούς ειδικότητας Τμήματα Α.Ε.Ι. (Επίπεδο 6) μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, μετά την αποφοίτησή τους από το Δ.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Έδεσσας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 46935/Z1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2031/Β/21-04-2022).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Πέλλας- Ν.Μ. Έδεσσας καθημερινά 9:00-13:00

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας

Διεύθυνση: Φιλίππου 36, Έδεσσα

Τηλ.: 23810 22340 e-mail: diek@gnedessas.gov.gr

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ-Ν.Μ.ΈΔΕΣΣΑΣ 
ΔΟΝΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Επειδή φοίτησα σ' αυτή τη Σχολή[ΔΙΕΚ] σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πτυχίο που πήρα και τώρα δουλεύω. Πέραν αυτού εδώ μαθαίνεις και πέντε πράγματα και σαν άνθρωπος που σου χρειάζονται και δεν υπάρχει κοροιδία δηλ να λες ότι φοιτάς και στην ουσία να πίνεις καφέ στις καφετέριες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να λέγονται και τα καλά.Καλη επιτυχία στη ζωή.

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.