Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταπατημένα: Αντίστροφη μέτρηση για την εξαγορά 90.000 εκτάσεωνΝόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας πληρώνοντας ακόμα και το 20% της αντικειμενικής αξίας και σε έως 60 άτοκες δόσεις θα μπορούν να αποκτήσουν τους επόμενους μήνες ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα που διεκδικεί ως καταπατημένα το Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Ο δρόμος για την απόκτηση οριστικών τίτλων κυριότητας θα ανοίξει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου με την έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων που θα ξεκαθαρίζουν τους κανόνες εξαγοράς των ακινήτων , σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει ακόμα ότι ήδη η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει να στήνει την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά οι πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδοθούν στο «κυνήγια» δεκάδων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών που χρειάζονται. Αυτά θα περιληφθούν σε έναν ψηφιακό φάκελο που θα δημιουργηθεί για κάθε δημόσιο ακίνητο για το οποίο κατατίθεται αίτηση για την εξαγορά του. Υπολογίζεται πως πάνω από 90% των ακινήτων έχει καταπατηθεί , καθώς σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί τα 89.928. Είναι ένα ποσοστό που φτάνει το 92%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.