Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναγερμός στη Λάρισα, φουσκώνει ο Πηνειός -Εκκενώνονται τρία χωριά, πλημμυρισμένοι δρόμοι και μέσα στην πόλη!Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν από χθες αργά το βράδυ και την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στον Πηνειό Ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμό κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.
Κλιμάκιο του Δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.
Παράλληλα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.
Σε νέα ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λαρισαίων καλεί όσους βρίσκονται στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Θεσσαλονίκης να αποχωρήσουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν από τα νερά.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Να αποχωρήσουν όσοι βρίσκονται εκατέρωθεν της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης. Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην περιοχή του Κουλουρίου υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Θεσσαλονίκης.
Καλούνται όσοι βρίσκονται στις επιχειρήσεις εκατέρωθεν της Παλιάς Εθνικής, από τη διασταύρωση Συκουρίου έως και τη διασταύρωση Κουλουρίου, να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν από τα νερά».

Μέσα στην πόλη της Λάρισας τα νερά
Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας. Τα νερά ήδη έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.
Αποκαλυπτικό και ένα βίντεο του ΣΚΑΪ από την περιοχή ΔΕΥΑΛ της Λάρισας όπου ο Πηνειός έχει υπερχειλίσει, έχει πλημμυρίσει δρόμους και υπόγεια στην περιοχή, υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθώς δεν μπορούν να βγουν από αυτά, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και ο δρόμος που συνδέει τη Λάρισα με την Καρδίτσα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.