Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντώνης Βασιλειάδης: Αποδείξτε το !


Αποδείξτε το ! Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ,οι Βουλευτές της Ν.Δ., ανησυχώντας προφανώς για την παρουσία του κινήματος της ΝΙΚΗΣ σ΄αυτές, έφτασαν στο σημείο να στείλουν ακόμη και επιστολή προς τους Ιερείς, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως συνεπείς Χριστιανούς ,και πως δεν έχει νόημα η στροφή τους προς τη ΝΙΚΗ, που ξεκάθαρα τόνιζε την πίστη της στην Ορθόδοξη Ελληνική Παράδοση. 
Προφορικά δε, εκφράζονταν απαξιωτικά για τους υποψηφίους της, τους οποίους και θεωρούσαν γραφικούς ,σφετεριστές της δικής τους αποκλειστικά παράταξης όλων των Χριστιανών-κάτι σαν ιδιοκτησία τους δηλαδή- και επομένως δεν έπρεπε να εγκαταλείψουν το ΄΄μαντρί ΄΄, αφού έτσι θα τους εξασφαλίζονταν οι απαραίτητοι ψήφοι για την εκλογή τους.
Πρόσφατα, έγινε γνωστό , πως ο Πρωθυπουργός θα φέρει στη Βουλή πρόταση Νόμου για την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων, γιατί, λέει, έχει δεσμευθεί.- Αλήθεια από ποιους και γιατί ; 
Και εδώ ανακύπτει το ερώτημα: Ποια θέση θα πάρουν οι Χριστιανοί Βουλευτές; Ποια στάση θα κρατήσουν, αυτοί που στα λόγια κόπτονταν προεκλογικά για τη χριστιανική τους ιδιότητα; Η ιδιότητα κάθε ανθρώπου δεν σταματά και δεν εκφράζεται μόνο με λόγια , χρειάζονται και τα έργα που την αποδεικνύουν.Non verbis, sed facto, έλεγαν οι Λατίνοι. Θα μείνουν πιστοί στον Ευαγγελικό Νόμο, το Νόμο του Θεού και θα προβάλλουν αντίρρηση, όπως οφείλουν να κάνουν ως συνεπείς Χριστιανοί; Θα καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση ; Ε! τότε μάλιστα αξίζουν κάθε έπαινο και επιδοκιμασία. Τότε η ιδιότητά τους θα έχει το ανάλογο αντίκρισμά της. 
Αν όμως πειθαρχήσουν στον αρχηγό τους, (όπως έκαναν στο παρελθόν), προκειμένου να εξασφαλίσου την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια, και με την εκλογή τους να απολαύσουν τις παχυλές οικονομικές απολαβές, σε καιρούς δίσεκτους και βαριάς δοκιμασίας του λαού, τότε θα εισπράξουν τον ψόγο και την αποδοκιμασία των χριστιανών ψηφοφόρων τους, ως ανακόλουθοι και ασυνεπείς.
Αν δεν βρουν τη δύναμη να έρθουν σε ρήξη με τον αρχηγό τους , λέγοντας του ότι η ιδιότητά τους ως Χριστιανών Βουλευτών τους επιβάλλει να πουν , ότι και οι Απόστολοι στην εξουσία της εποχής τους, ΄΄πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις ‘’, τότε θα είναι ένοχοι και θα έχουν προδώσει την ιδιότητά τους. Ευχόμαστε να βρεθούν πολλοί, που θα υπακούσουν στο Νόμο του Θεού και τη συνείδησή τους, κάνοντας έτσι το επιβαλλόμενο χρέος τους, και όχι να παραδοθούν , μοιραίοι και άβουλοι στη θλιβερή απόφαση του αρχηγού τους. 
Η περιφρόνηση των ηθικών παραδοσιακών αξιών οδηγεί και απεργάζεται τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού. 
Ήδη ακούγονται φωνές από νεαρούς μαθητές και μαθήτριες που φανερώνουν την αποδοχή της ομοφυλόφιλης επιλογής τους, αποτέλεσμα της προβολής της από τα διάφορα μέσα πληροφόρησης ,τηλοψία ,εφημερίδες, την κάλυψη τους από την Πολιτεία, την αναίσχυντη δήλωση των ίδιων προσώπων, που κατέχουν και θέσεις περίβλεπτες, και έχουν την σκανδαλώδη στήριξη πολιτικών και εκκλησιαστικών, δυστυχώς, προσώπων. Αλήθεια, κύριοι Βουλευτές ,Θα σας ήταν αδιάφορη η δήλωση της κόρης σας ή του αγοριού σας, αν σας δήλωναν ότι επιθυμούν να συνάψουν ομόφυλους γάμους; Από την απάντησή σας θα φανεί σε ποιο σκαλί πατούμε στου κακού τη σκάλα. Και κάτι ακόμα που αναφέρει ο μεγάλος Άγιος , ο αγαπημένος μας Παϊσιος : ‘’ Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το Κράτος Νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το Έθνος, για να παιδαγωγηθεί ! Μήπως στις μέρες μας συμβαίνουν πράγματα που θυμίζουν Θεϊκή παιδαγωγία; (Πλημμύρες, πυρκαγιές ,σεισμοί) 
Στο φοιτητικό περιοδικό ‘’ Η Δράση μας ΄΄(Τεύχος 610,σελ.278) ,δημοσιεύεται απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Παναμά, που δημοσιοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2023 ,σύμφωνα με την οποία απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων αποφαινόμενο πως δεν εμπίπτει ούτε στην κατηγορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε σ΄αυτή των θεμελιωδών δικαιωμάτων 
Είστε Χριστιανοί , δεν το αρνούμεθα , α π ο δ ε ί ξ τ ε τ ο ! 
Υ. Γ. Οι πιο πάνω γραμμές χαράχτηκαν ως έκφραση χρέους και συμμόρφωσης προς τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τον αείμνηστο π. Φιλόθεο Ζερβάκο , άγιο στη συνείδηση του Ορθοδόξου λαού, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: ΄΄ Εις περιπτώσεις κατά τας οποίας περιφρονείται ή υβρίζεται η αγία Ορθόδοξος Πίστις μας,, επιτρέπεται έλεγχος ακόμη και θυμός δίκαιος, α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η σ ι ω π ή.΄΄

Αντώνιος Ι. Βασιλειάδης
Θεολόγος
 
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Εξαιρετικό κείμενο....Μπράβο !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεολόγος είναι αυτός που διδάσκει πολλές θρησκείες αντικειμενικά νηφάλια και ουδέτερα στους μαθητές.Μπορεί να επιτελέσει το λειτουργημα αυτο ο Θεολόγος ή όχι?
  Αν κάποιος θέλει να είναι Χριστιανός Θεολόγος αυτό ειναι εξειδίκευση στη Θεολογία.Αν κάπου είμαι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο του να αγιάσει το στόμα του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κ. Αντώνη! Σας συγχαίρω και δημόσια για το σχόλιο σας! Άλλωστε με εσάς μεγαλώσαμε και γαλουχηθηκαμε πνευματικά, ατομικά, ανθρώπινα και κυρίως πνευματικά! Είμαι πολύ υπερήφανος που σας γνωρίζω προσωπικά και θα κλείσω το σχόλιο μου με ένα πνευματικό ρητό που μας έλεγε ο πατέρας Χαρίτωνας, "γενού πιστός αχρί θανάτου" για του Χριστού την πίστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.